Recepten

Vijf heerlijke recepten voor eiwitrijke overnight oats

a bowl of protein overnight oats made with Garden of Life protein powder

Vijf heerlijke, makkelijk te bereiden recepten voor eiwitrijke overnight oats

 

Overnight oats, ofwel haver die je de avond voor je het eet vast bereid, zijn een trend die zeker zal blijven hangen. Een ontbijt dat je van tevoren kunt maken, is sowieso al geweldig. Dat deze optie ook nog eens zo eenvoudig en veelzijdig is, zal er zeker voor zorgen dat je er niet snel op uitgekeken zult raken.

 

Het enige wat je nodig hebt is haver, melk of yoghurt (zuivelvrij werkt net zo goed als je een veganistisch of plantaardig dieet volgt), fruit en al het andere lekkers dat je wilt toevoegen voor verschillende texturen en smaken.

 

Overnight oats met proteïne (eiwitten), ook wel ‘proats’ genoemd, bevatten als extraatje één of twee schepjes eiwitpoeder. Dit maakt het een ontbijt waar je de dag pas echt goed mee begint. En aangezien eiwitpoeders tegenwoordig in zoveel verschillende smaken verkrijgbaar zijn, is het eenvoudig om je ontbijt altijd gevarieerd en lekker te houden zodat je een goede (én lekkere!) reden hebt om op te staan.

 

Waarom eiwitrijke overnight oats (proats) een goede ontbijtoptie is voor veganisten

 

Met ‘proats’ wordt vaak een standaard haverpap bedoeld waaraan een schepje eiwitpoeder is toegevoegd. Maar het is ook mogelijk om van jouw overnight oats een heerlijk, eiwitrijk ontbijt te maken. Dit zorgt er vervolgens voor dat je ’s ochtends wat extra tijd hebt.

 

Haver bevat van nature complexe koolhydraten, evenals vezels. Dit is een van die ingrediënten die langzaam energie afgeven. Zo heb je langer een vol gevoel.

 

Door fruit, noten en zaden toe te voegen aan je overnight oats, zorg je ervoor dat er ’s ochtends een ontbijt vol vezels en vitamines voor je klaarstaat. Wanneer je ook nog eens eiwitpoeder toevoegt, wordt het een nog voedzamer ontbijt.

 

Bovendien zorgt eiwitpoeder ervoor dat je ontbijt je ook meer verzadigd zal laten voelen. En, laten we dit niet vergeten: het je helpen bij het behalen van je fitnessdoelen.

 

Traditionele, eiwitrijke ontbijtopties vallen eigenlijk al snel af als je geen vlees of eieren eet. Onze veganistische eiwitpoeders bieden hier uitkomst en zorgen ervoor dat je je toch vol kunt voelen én dat je kunt genieten van een heerlijk smakend ontbijt.

 

Basisrecepten voor eiwitrijke overnight oats

 

Voor het bereiden van eiwitrijke overnight oats heb je het volgende nodig:

 

  • 45 g haver (glutenvrije haver is ook goed)
  • 180 ml melk (havermelk, amandelmelk, kokosmelk of sojamelk zijn goede keuzes)
  • 1 schep eiwitpoeder (ongeveer 1,5 tl)

 

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten goed
  • Giet het mengsel in een bakje en laat het een nacht weken

Wanneer je eiwithaver een nacht lang laat weken, wordt de melk opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de haver uitzet en heerlijk zacht en romig wordt. Bovendien worden de extra smaken, van bijvoorbeeld het fruit dat je hebt toegevoegd, opgenomen door de haver.

 

Het geweldige aan overnight oats is dat je het elke keer net weer wat anders kunt maken. Dat doe je simpelweg door verschillende kruiden, fruit of eiwitpoeders met een smaakje toe te voegen.

 

 

1. Eiwitrijke overnight oats met chocoladesmaak

 

Overnight oats met chocoladesmaak mogen dan een echte traktatie lijken, ze kunnen toch net zo gezond zijn als andere proatsrecepten. En dit is zeker waar wanneer je het Raw Organic Chocolate Protein Powder van Garden of Life in dit ontbijt verwerkt.

 

Elk ingrediënt in onze veganistische eiwitpoeders kan worden getraceerd tot aan het zaadje of de herkomstbron. Op deze manier weet je zeker dat wat je consumeert volop gezond is – zelfs als het een heerlijke chocoladesmaak heeft.

 

a bowl of protein overnight oats made with Garden of Life protein powder

@essentially.emma

 

Om te beginnen voeg je gesneden aardbei of banaan toe. Het is ook een lekker idee om een handvol bevroren bessen, wat noten of zelfs wat veganistische chocoladestukjes aan je chocoladehaver toe te voegen. Dit maakt de haver niet alleen voedzamer, maar ook lekkerder.

 

2. Overnight oats met gemengde bessen

 

Overnight oats met gemengde bessen zijn een populaire optie. Bovendien is dit ontbijt verrassend eenvoudig om te bereiden. Voeg simpelweg eiwitpoeder met vanillesmaak en gemengde bessen toe aan je haver en melk.

Wanneer je bevroren bessen aan het mengsel toevoegt, hebben deze de hele nacht de tijd om te ontdooien. Vervolgens zal het sap van de bessen in de haver trekken, waardoor het geheel een prachtige roze of paarse kleur krijgt.

 

3. Overnight oats met vanille en kaneel

 

Ons Raw Organic Vanilla Protein Powder geeft deze overnight oats net dat beetje extra, heerlijk in combinatie met een snufje kaneelpoeder. Lekker zoet met een lichtelijk gekruid smaakje. Met deze eenvoudige eiwit overnight oats begin je je dag echt goed.

 

vanilla and cinnamon protein overnight oats

@plantbasedhmj

 

Overnight oats met vanille en kaneel zijn extra lekker met wat gemengde bessen of plakjes banaan.

 

Het geweldige aan dit proatsmengsel is het zo veelzijdig is. Wanneer je gehakte appel toevoegt, smaakt dit ontbijt opeens naar appeltaart. Het perfecte herfstontbijt dus.

 

4. Overnight oats met groene eiwitten

 

Wist je dat je zelfs groenten kunt toevoegen aan je eiwit overnight oats? Zo begin je de dag heerlijk groen.

 

Meng fijngesneden spinazie of boerenkool bananenpuree en chiazaad. Voeg daar een schepje van ons Lightly Sweet Organic Raw Protein & Greens Powder aan toe voor heerlijke, groene overnight oats. Dit is een wel heel gezond ontbijt.

 

 

Ons Protein & Greens Powder is veganistisch, puur en biologisch. In dit smakelijke eiwitpoeder komt al het goede van biologische groenten naar voren in een heerlijke, voedzame formule.

 

5. Tropische eiwitrijke overnight oats

 

Begin de morgen op zonnige wijze met een kommetje smakelijke tropische overnight oats. Om te beginnen voeg je een schepje van ons Raw Organic Vanilla Protein Powder en wat kokosmelk toe aan een maatbeker.

 

Voeg daar gesneden mango’s, perziken of puree van passievrucht aan toe. Voor extra zomerse smaak voeg je ook een theelepel gemalen gember toe.

 

Fruitig, pittig en zoet tegelijk, dit is een heerlijk zomers ontbijt.

 

tropical overnight oats recipe

 

 

Is biologische voedsel echt beter voor je?

Jouw gezondheid

Is biologische voedsel echt beter voor je?

Op het eerste gezicht lijken de voordelen van biologisch voedsel duidelijk. Biologische planten worden immers gekweekt zonder pesticiden of synthetische meststoffen, zuiveringsslib, genetisch gemodificeerde organismen of ioniserende straling. Dit klinkt natuurlijk veelbelovend, maar wat betekent het nou eigenlijk?

2020-09-08 20:06:28van Garden of Life

 

In dit artikel is User Generated Content opgenomen die is gemaakt als onderdeel van een advertorial, in samenwerking met de merkambassadeurs van Garden of Life. 



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert