Over Garden of Life

We houden van goed eten. Wij pakken alles net even anders aan. Of we nu vitamines, een microbioom of eiwitpoeders produceren, we gebruiken altijd echt voedsel. Dat is precies wat onze formules zo goed maakt. Ook dit pakken we net even anders aan. De synthetisch gecreëerde, chemische 'doorbraken' van grote commerciële laboratoria sluiten niet aan op onze visie. Laat andere bedrijven maar dergelijke 'supplementen' verkopen. Wij doen dit in ieder geval niet.

We besteden veel zorg en aandacht aan de ingrediënten die in onze producten worden verwerkt. Maar we zijn nog voorzichtiger wat betreft de ingrediënten die we volledig vermijden. Als er één ding is waar we een hekel aan hebben, is het wel dat een groot deel van de bedrijven synthetische chemische stoffen gebruikt bij het maken van hun producten. Dergelijke chemische stoffen stellen deze bedrijven in staat meer en sneller te produceren. Hoewel andere spelers op de markt vaak bezig zijn met het almaar verder verhogen van hun efficiëntie, gaat het ons om de gezondheid van onze klanten. Voor onze ingrediënten vertragen we het proces en gebruiken we de handen. We kweken onze ingrediënten in rijke biologische aarde zonder ggo's. We zorgen voor voldoende zonlicht, lucht, water en tijd om zo de gezondste resultaten te bereiken. We oogsten ze pas wanneer de tijd rijp is. We behandelen ze met zorg. En verwerken ze in krachtige en voedzame voedingssupplementen. Dat is waar we voor staan.

De wetenschap van gezond voedsel

Je lichaam is gemaakt om voeding te eten, te verteren en er voedingsstoffen uit te halen. En dan hebben we het hier uiteraard over puur en gezond voedsel. Bij het samenstellen van onze producten kijken we goed naar voedsel in het algemeen en naar mogelijke hiaten in onze diëten. Omdat we weten dat buitengewone voeding een buitengewone gezondheid stimuleert, zijn we alleen geïnteresseerd in het allerbeste dat de natuur te bieden heeft.

Puur is gezond

We beginnen dan ook met wat we in onze producten verwerken: echte, pure ingrediënten. Maar we doen meer. We letten ook op wat we niet in onze producten verwerken. Ook hier besteden we extra aandacht aan de voedingswaarde. Want ga maar even na: wanneer heb je voor het laatst een appel opgepakt, het label met daarop de ingrediënten gelezen en een lijst met chemicaliën gezien? Als het niet van nature in voedingsproducten zit, willen we het ook niet in onze supplementen verwerken. We gebruiken certificeringen van (onafhankelijke) externe partijen om aan te tonen dat al onze producten puur zijn!

Traceerbaarheid

Traceerbaarheid is wat het productassortiment van Garden of Life zo speciaal maakt. Bij traceerbaarheid draait het erom dat we precies weten waar elk ingrediënt in onze producten vandaan komt, en dat we elke herkomstbron kennen: waar onze ingrediënten worden verbouwd, de gebruikte landbouwpraktijken, en hoe de landarbeiders worden betaald en behandeld. Alles wordt nagetrokken.

Bekijk onze formules maar eens. Ons mykind Organics-assortiment, mede-bedacht door Alicia Silverstone, is gemaakt met biologisch fruit en kruiden. Elk afzonderlijk product is door de USDA gecertificeerd als biologisch en draagt het label NON GMO VERIFIED van het NON GMO PROJECT. Om aan te tonen dat onze producten worden gemaakt zonder chemische stoffen zijn ze door de USDA gecertificeerd als biologisch en zijn ze gecontroleerd door het NON GMO PROJECT. Het is ons doel om alle gezonde voedingstoffen uit het voedsel te halen, zonder dat daar chemische stoffen aan te pas komen. We doen dit omdat dit het enige manier is waarop we onze klanten kunnen helpen bij het behalen van een buitengewone gezondheid.

Onze certificaten