seed in soil

Traceerbaar tot aan het zaadje

Onze toewijding aan biologische puurheid

Onze toewijding aan biologische puurheid

Wanneer je natuurvoeding koopt, wil je er zeker van zijn dat het schoon, puur, biologisch en vrij van kunstmatige toevoegingen is. Maar aangezien er tegenwoordig zoveel beweringen de ronde doen op productverpakkingen kan het nog knap lastig zijn om precies te weten wat er nou verwerkt is in de producten die je consumeert. Om dit probleem te lijf te gaan, gebruikt Garden of Life onafhankelijke, onbevooroordeelde certificering en verificatie door externe partijen. Op deze manier kun je zeker zijn van de producten die je consumeert.


Omdat Garden of Life zich erop heeft toegelegd hoogwaardige biologische ingrediënten te gebruiken, hebben we ervoor gekozen om onze producten te laten keuren zodat ze het keurmerk Certified USDA Organic mogen dragen. Dit houdt in dat onze producten geen gifstoffen zoals pesticiden, genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) en andere niet-biologische stoffen bevatten.


Wanneer een product het keurmerk Certified USDA Organic draagt, betekent dit dat ten minste 95% van het product bestaat uit gecertificeerde biologische ingrediënten. Dit is een garantie voor producten van de hoogste kwaliteit. De biologische normen van USDA worden gedurende elke stap van het productieproces opgelegd, gecontroleerd en gehandhaafd.

Onze Certified USDA Organic en Non-GMO Project Verified-keurmerken

Onze Certified USDA Organic en Non-GMO Project Verified-keurmerken

Om de keurmerken Certified USDA Organic en Non-GMO Project Verified te mogen dragen, moet elk ingrediënt in een product worden getraceerd naar de herkomstbron. In de praktijk betekent dit dat elk ingrediënt dat we gebruiken getraceerd kan worden naar biologische gewassen en familiebedrijven. Daarnaast houdt het in dat we precies kunnen nagaan hoe en waar het is geproduceerd. Het ontwikkelen van een volledig traceerbare toeleveringsketen voor grondstoffen is een grootse en complexe onderneming. Dit is zeker waar aangezien sommige van onze formules meer dan honderd verschillende ingrediënten bevatten.


Het mag dan een lastig taak zijn, maar het is absoluut de moeite waard. Garden of Life zet zich volledig in om supplementen te maken die de keurmerken Certified USDA Organic en Non-GMO Project Verified mogen dragen. Waar mogelijk schakelen we ook onpartijdige derden in, zoals Vegan.org, NSF, Kosher en Informed-Choice.

Testing

Onze toewijding aan veiligheid

Bij Garden of Life houden we ons aan een reeks veiligheidsnormen die ons bedrijf tot een van de meest vertrouwde namen in de natuurvoedingssector hebben gemaakt. We beginnen met goed onderzochte ingrediënten en gebruiken geavanceerde technologie. Onze kwaliteitsborging en controle-afdeling test onze producten altijd op werkzaamheid, veiligheid en verontreinigingen. Elk van onze producten wordt onderzocht en ontwikkeld met als doel het veiligste en meest effectieve product op de markt te zijn.


Als resultaat van onze kwaliteitscontroleprocessen geldt voor al onze producten dat:

· Ze veilig zijn vervaardigd aan de hand van de in de VS geldende cGMP (current Good Manufacturing Practices) in faciliteiten die door externe partijen zijn gecontroleerd.

· De afdeling kwaliteitscontrole er te allen tijde op toeziet dat aan alle kwaliteitsvereisten wordt voldaan.

· Ze zijn getest door externe, toonaangevende onafhankelijke testbureaus.

· Ze voldoen aan de normen, waaronder de norm dat alle producten die het keurmerk Certified USDA Organic dragen vrij zijn van giftige pesticiden en meststoffen.

· Ze voldoen aan de normen van het Non-GMO Project en het keurmerk Non-GMO Project Verified dragen, wat inhoudt dat ze geen genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten.