Recepten

Recepten voor gezonde darmen: misosoep

Wat is misosoep?

 

Wat is misosoep eigenlijk? Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen en zout. Miso wordt regelmatig gebruikt in de Japanse keuken en vormt een geweldige basis voor een smakelijke, troostende, verwarmende, veganistische soep: misosoep. Voeg misopasta toe aan een stevige bouillon met groenten naar keuze, zoals boerenkool of lente-uitjes, en tofu.

 

Gefermenteerd voedsel, zoals kimchi, kefir en miso, is heel erg goed voor de gezondheid van je darmen, omdat het helpt de ‘slechte’ bacteriën in evenwicht te brengen met de ‘goede’ bacteriën in je microbioom. Aangezien je algemene gezondheid onlosmakelijk verbonden is met de gezondheid van je darmen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat er meer goede dan slechte bacteriën in je darmen zijn – vooral omdat wordt aangenomen dat 70-80% van je immuunsysteem zich in je darmen bevindt. Dit betekent dat de gezondheid van je darmmicrobioom alles kan beïnvloeden, van je stemming tot de kwaliteit van je slaap.

 

Om je darmgezondheid – en daarmee andere aspecten van je gezondheid – te ondersteunen, moet je streven naar een gezond microbioom met een evenwicht tussen goede en slechte bacteriën. Gefermenteerd voedsel, zoals misosoep, kan daarbij helpen.

 

Probeer ons darmvriendelijke recept voor misosoep hieronder.

 

bowl of miso soup

Misosoeprecept

Voorbereidingstijd:
10 min.

Kooktijd:
10 min.

Ingrediënten

  • 500 ml kokend water
  • 1 el misopasta
  • 250 g boerenkool, gehakt
  • 350 g zijdentofu

Bereidingswijze

  1. Was en hak de boerenkool terwijl je het water kookt.
  2. Doe de misopasta in een grote pan en giet het gekookte water erbij. Roer tot een bouillon.
  3. Breng aan de kook en voeg dan de boerenkool en tofu toe.
  4. Laat de misosoep ongeveer 10 minuten sudderen, giet in soepkommen en geniet er meteen van.


Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert