Jouw gezondheid

Wat zijn superfoods? Alles over supervoeding

We zijn er om je te helpen een antwoord te vinden op de vaak gestelde vraag: wat zijn superfoods? Superfoods is een relatief nieuwe term, die in het begin van de 21e eeuw werd bedacht, vooral voor marketingdoeleinden. Het gaat om voedingsmiddelen die boordevol goede voedingsstoffen zitten en van nature heel veel gezondheidsvoordelen bieden.

 

Superfoods zijn vaak een fantastische bron van essentiële vitaminen en mineralen, en zorgen voor een hoge voedingswaarde uit vezels, eiwitten en andere geweldige voedingsstoffen.

 

Ontdek de tien beste superfoods die wij lekker vinden en die je vandaag gemakkelijk aan je voeding kunt toevoegen.

 

bowl of superfood blueberries and raspberries

 

Tien beste superfoods om aan je dieet toe te voegen

 

1. Bosbessen

 

Van alle bessen komen bosbessen altijd als het beste superfood uit de bus. Deze kleine bes is rijk aan vitaminen en vezels, en zit boordevol anthocyaan, een soort flavonoïde die essentiële antioxidanten levert om te beschermen tegen vrije radicalen die bijdragen aan een ouder wordende huid. Bessen zijn niet alleen een geweldig superfood om ’s ochtends aan je havermout of smoothies toe te voegen. Ze zijn echter net zo lekker om zo te eten.

 

Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze goed voor je?

Jouw gezondheid

Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze goed voor je?

2020-10-26 14:29:29van Garden of Life

 

2. Knoflook

 

Knoflook is een smaakvolle superfood. Deze pittige en superpopulaire specerij is een basisingrediënt in een overvloed aan gerechten over de hele wereld. Knoflook geeft niet alleen een pittige punch. Het is ook een superfood want het zit boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien is het een bron van eiwitten, vezels en koolhydraten, maar met weinig calorieën. Knoflook bevat onder andere vitamine B6, kalium en ijzer en heeft daarom meerdere gezondheidsvoordelen.

 

3. Kurkuma

 

We hebben deze specerij aan onze lijst van superfoods toegevoegd vanwege zijn ongelooflijke gezondheidsvoordelen. Dit superfood, bekend om zijn antioxiderende eigenschappen, kun je gemakkelijk aan je dieet toevoegen in de vorm van kurkumapoeder of als een kurkumasupplement, zoals onze Organics Kruiden Kurkuma tabletten. Met toegevoegde zwarte peper zijn deze kurkumatabletten een snelle en effectieve manier om dit superfood aan je voeding toe te voegen.

 

 

4. Vis

 

Vette vis, zoals zalm en tonijn, is een fantastische superfood. Met een breed scala aan gezondheidsvoordelen dankzij de concentratie aan omega 3-vetzuren, staat vette vis zeker op onze lijst van de tien beste superfoods. Van omega 3 is bekend dat het helpt om de normale hartfunctie te behouden. Je kunt het in je voeding opnemen met behulp van omega 3-supplementen, zoals onze Dr. Formulated Geavanceerde Omega 3 Softgels, of in de vorm van levertraan. Omega 3 heeft ook een gunstige invloed op het concentratievermogen en de hersenfunctie en ondersteunt gezonde ogen en hersenen.

 

 

5. Macawortel

 

Misschien heb je nog nooit gehoord van de macawortelplant, maar zijn populariteit groeit enorm! De macawortel, ook bekend als Peruaanse ginseng, is een superfood met een scala aan essentiële vitaminen en mineralen, maar vetarm. Ons superfood Organics Kruiden Macawortelpoeder wordt vaak gebruikt als een superfoodpoeder en kan in je havermout of smoothies voor een extra voedingsboost.

 

 

6. Groene bladgroenten

 

Spinazie en boerenkool zijn befaamd in de wereld van superfoods, samen met broccoli en kool. Donkere bladgroenten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en vezels. Ze staan vaak bovenaan de lijst van superfoods.

 

Met vitamines A, C en K, plus een hele reeks andere voedingsstoffen en mineralen zijn groene superfoods perfect om toe te voegen aan je dagelijkse voeding, of je ze nu rauw eet in salades, mengt in een superfood-smoothie of toevoegt als een groen superfoodpoeder.

 

Meng een superfoodpoeder, zoals onze Raw Organic Perfecte Voeding Groen Superfood Poeder in sappen, smoothies of water als een snelle en gemakkelijke manier om al het goede van dit groene superfood binnen te krijgen.

 

 

7. Volle granen

 

Wist je dat er meer dan 20 verschillende soorten volle granen zijn? Deze omvatten havermout, gerst, tarwe, quinoa en bruine rijst, evenals volkoren voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, vezels en vitamines B.

 

Volle granen zijn een superfood, omdat ze een gezond hart ondersteunen, met mogelijk een lager risico op hartaandoeningen als gevolg. Laat je inspireren door deze vijf heerlijke eiwit-havermoutrecepten om meer volle granen aan je voeding toe te voegen.

 

Vijf heerlijke recepten voor eiwitrijke overnight oats

Recepten

Vijf heerlijke recepten voor eiwitrijke overnight oats

2021-10-24 10:24:06van Garden of Life

 

8. Chiazaden

 

Nog een relatief nieuwe toevoeging aan onze lijst van superfoods is chiazaad. Hoewel piepklein, zitten deze zaadjes boordevol voedingsstoffen. Van essentiële antioxidanten tot het leveren van een van de beste bronnen van vezels: er zijn zoveel positieve gezondheidsvoordelen aan het eten van chiazaden.

 

wooden sppon in a pile of chia seeds superfood

 

9. Peulvruchten

 

De categorie peulvruchten omvat een breed scala aan superfoods, waaronder kikkererwten, sojabonen, linzen, erwten en bonen. Ze worden vaak gebruikt als een uitstekende vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten, omdat ze veel plantaardige eiwitten en vezels bevatten. Probeer meer erwteneiwit uit peulvruchten aan je dieet toe te voegen met een superfoodpoeder zoals onze Sport Plantaardig Eiwit, verkrijgbaar in een heerlijke chocolade- of vanillesmaak.

 

 

10. Noten en zaden

 

Tot slot zijn er nog de noten en zaden, die je niet mag missen. Noten hebben hun status als superfood omdat ze goede vetten en eiwitten bevatten, samen met de vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten die ze aan je voeding toevoegen. Amandelen zijn een van de veelzijdigste superfoods. Niet alleen kun je ze toevoegen aan salades, curry’s en andere maaltijden, maar ook aan gezonde zoete traktaties en gebak, of eet ze rauw.

 

Zaden zijn ook de status van superfood waard. Van zonnebloempitten tot lijnzaad bevatten deze kleine superfoods van nature een overvloed aan vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Ze bevatten ook veel gezonde vetten.

 

Superfoods 

 

Onze lijst van superfoods is niet volledig, want er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die extra voedingswaarde en gezondheidsvoordelen bieden. Een van de beste manieren om een aantal van de genoemde superfoods in je voeding op te nemen, is door ze te mengen in smoothies en sappen, vooral bessen, chiazaad, groene bladgroenten, kurkuma en macawortel.

 

Ontdek voor meer inspiratie de beste eiwitsmoothie-recepten van Garden of Life:

 

Onze beste eiwitrijke fruitsmoothie recepten

Recepten

Onze beste eiwitrijke fruitsmoothie recepten

Fruitsmoothies zijn een van de gezondste ontbijtkeuzes. Je kunt zelf kiezen hoeveel verschillende fruit je in jouw smoothie verwerkt. En hoe meer fruit je toevoegt, hoe meer verschillende vitamines je binnenkrijgt.

2020-06-18 13:49:31van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert