Jouw gezondheid

Een gezonde start met multivitamines voor baby’s

man holding up happy baby

Het verwelkomen van nieuw leven kan een opwindende tijd zijn voor aanstaande ouders en je wilt je baby natuurlijk een gezonde start geven. Toch kan het lastig zijn om te weten of jouw baby extra ondersteuning nodig heeft door middel van babyvitamines en multivitamines.

 

Wij helpen je vaststellen of het een goed idee is om jouw baby multivitamines te geven, leggen uit welk multivitamines geschikt zijn en laten je kennismaken met de selectie vitamines voor baby’s van Garden of Life.

 

Hebben baby’s dagelijks multivitamines nodig?

 

Ja, het wordt aanbevolen om zuigelingen vanaf de leeftijd van 6 maanden elke dag multivitamines voor baby’s te geven die vitamine A, C en D bevatten.

 

Als je borstvoeding geeft, is het aan te bevelen je kleintje vanaf de geboorte een dagelijkse dosis vitamine D te geven. Aangezien onze belangrijkste bron van vitamine D afkomstig is van de zon, kan het voor baby’s moeilijk zijn om voldoende vitamine D binnen te krijgen, omdat we hun huid moeten beschermen tegen verbranding door de zon.

 

Baby’s die meer dan 500 ml flesvoeding per dag krijgen, hoeven geen extra vitaminen te slikken. De flesvoeding die ze drinken bevat al de noodzakelijke vitaminen die ze nodig hebben.

 

mother holding happy baby

 

Welke vitamines moet ik mijn baby geven?

 

Het is mogelijk dat je baby vanaf de geboorte extra voedingsondersteuning nodig heeft in de vorm van multivitaminen voor baby’s. De belangrijkste vitaminen voor baby’s zijn:

 

 

Het is raadzaam om een apotheker of huisarts te vragen welke multivitamines voor baby’s het beste zijn voor jouw kind.

 

Lees hieronder meer over elke vitamine en waarom ze belangrijk zijn voor jouw baby:

 

1. Vitamine A

 

Vitamine A is een essentiële voedingsstof die bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem.[1] Je baby heeft vitamine A nodig voor het opbouwen en versterken van het immuunsysteem. Vitamine A is vaak afkomstig vam bètacaroteen en te vinden in oranje gekleurd fruit en groenten, zoals wortelen, zoete aardappelen en mango’s.

 

Wanneer je op zoek bent naar multivitamines voor baby’s, moet je goed op het etiket kijken om er zeker van te zijn dat het vitamine A bevat. Daarnaast is het belangrijk dat je je aan de aanbevolen dosering houdt.

 

2. Vitamine C

 

Een andere essentiële vitamine voor baby’s is vitamine C. Vitamine C draagt bij aan een gezonde huid, en ondersteunt bovendien de werking van het immuunsysteem.[2] Daarnaast kan deze vitamine ook de ijzeropname van je baby bevorderen.

 

Er zijn tal van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, maar het is vooral belangrijk dat baby’s die borstvoeding krijgen, multivitaminen voor baby’s met vitamine C nemen om zo hun voedingsinname te verhogen.

 

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vitamine C en hoe het de gezondheid van jou en je baby ten goede kan komen:

 

Wat is vitamine C en wat zijn de voordelen?

Jouw gezondheid

Wat is vitamine C en wat zijn de voordelen?

Ontdek de voordelen van vitamine C en de supplementen die we aanraden om te nemen.

2022-03-21 09:11:15van Garden of Life

 

3. Vitamine D

 

Als je je baby slechts één vitamine geeft, laat het dan vitamine D zijn. Aangezien onze belangrijkste bron van vitamine D afkomstig is van de zomerzon en maar in weinig voedingsmiddelen voorkomt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby voldoende vitamine D binnenkrijgt via speciaal samengestelde vitaminesupplementen voor baby’s.

 

Aangezien baby’s minder aan de zon worden blootgesteld, wordt aanbevolen de vitamine D-inname van je baby, vanaf de geboorte tot 1 jaar, te verhogen met een supplement dat 8,5 mg tot 10 mg vitamine D bevat. Kinderen van 1 tot 5 jaar dienen tot 10 mg vitamine D per dag binnen te krijgen.

 

Vergeet niet dat flesvoeding vaak verrijkt is met vitamine D. Dit betekent dat baby’s die flesvoeding krijgen geen extra vitamine D-supplementen hoeven te nemen.

 

Het is belangrijk dat je de aanbevolen dosering op het etiket van de gekozen vitamines voor baby’s opvolgt, omdat een overschot aan bepaalde vitamines schadelijk kan zijn voor baby’s.

 

Vanaf welke leeftijd kunnen baby’s multivitamines drinken?

 

Sommige vitamines voor baby’s zijn geschikt om vanaf de geboorte te gebruiken, maar het is het beste om je kinderarts of huisarts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van multivitamines voor baby’s, zeker als je kind te vroeg geboren is of immuunproblemen heeft.

 

Zodra je kind 4 jaar is, kun je overwegen kauwbare vitamines en andere supplementen die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld aan hun dieet toe te voegen. Ontdek alles wat je moet weten over kindervitamines in dit artikel:

 

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Jouw gezondheid

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Vitaminesupplementen zijn niet alleen voor volwassenen. Vitamines voor kinderen zijn op z'n minst net zo belangrijk.

2020-06-18 13:11:35van Garden of Life

 

[1] Vitamine A draagt bij aan de normale functie van het immuunsysteem

[2] Vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid en de normale werking van het immuunsysteem.Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert