Recepten

5 gezonde & kleurrijke zomerrecepten

Mangosmoothiebowl

In de zomer kan het veel eenvoudiger zijn om gezond en kleurrijk te eten. In de zomer zijn er veel levendige groenten en fruit beschikbaar en het is warmer, waardoor het aantrekkelijker is om een lichte maaltijd te verorberen.

 

Voedsel dat van nature kleurrijk is, zit meestal vol vitaminen en antioxidanten, die je immuunsysteem een boost kunnen geven, ontstekingen in je lichaam kunnen voorkomen en zelfs je cardiovasculaire gezondheid kunnen ondersteunen.

 

Wij hebben vijf van onze favoriete zomerse recepten verzameld die eenvoudig te bereiden zijn en ook nog eens heerlijk smaken. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je kunt genieten van een regenboog van kleuren, antioxidanten en essentiële voedingsstoffen. Geniet ervan!

1. Bietenhummus

 

Hummus een lekker tussendoortje. Dit is een heerlijke, levendige versie van de klassieker. Een dip met geroosterde bieten heeft weer een heel andere smaak, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de mooie, helderroze kleur. In ons recept zit ook een schepje veganistisch proteïnepoeder zodat je langer vol zit. Serveer met gesneden groente, crackers of pitareepjes.

 

Bietenhummus

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

 

  • Snijd de biet in blokjes
  • Besprenkel de blokjes met olijfolie, zout en peper en rooster ze gedurende 30 minuten op 200°C
  • Haal ze uit de oven en meng ze met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor totdat het geheel smeuïg is
  • Optionele toppings: pijnboompitten, hennepzaad en bieslook

2. Komkommer-avocadohapjes

 

Als het heel warm is, heb je soms alleen zin in een frisse, sappige snack. Dan komen deze komkommer-avocadohapjes goed van pas! Eenvoudig te maken, heerlijk om te eten en ze zien er prachtig uit op Instagram.

 

Komkommer-avocadohapjes

Ingrediënten:

 

  • 2 komkommers
  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 el avocado- of olijfolie
  • 2 el gehakte koriander
  • 1,5 el gehakte peterselie
  • 1 el honing of kokosnootpalmsuiker
  • 1,5 tl appelciderazijn
  • ¼ tl zeezout
  • Microgreens oftewel kiemgroenten
  • Zwart zeezout

Bereidingswijze:

 

  • Doe voor de avocadomix de avocado’s, avocado-olie, koriander, peterselie, honig, appelciderazijn en zeezout in een foodprocessor en meng tot het geheel smeuïg is
  • Schep deze mix in een knijpfles
  • Schil de komkommers en snijd ze in zes gelijke delen voordat je de helft van elk deel uitholt
  • Pers de avocadomix in elk stuk komkommer en besprenkel met de microgreens en zwart zeezout

3. Mangosmoothiebowl

 

Smoothiebowls zijn heerlijk als ontbijt. Ze zitten vol kleuren en zijn heel voedzaam. Dit recept voor een kom vol mangovibes zit vol fruit, tropische smaken, plantaardige melk en een schepje van onze biologische, plantaardige proteïne zodat je de hele ochtend erop kunt teren.

 

Mangosmoothiebowl

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

 

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix gedurende een paar minuten
  • Als je houdt van een crèmige textuur, doe je er meer plantaardige melk bij
  • Giet het in een kom en versier met je favoriete toppings. Wij raden haver, granola, kokosnootvlokken of vers fruit aan

4. Gezonde springrolls

 

Zelfgemaakte springrolls zijn een heerlijke zomersnack of zelfs een lichte maaltijd, zeker als je er dipsaus bij hebt. We hebben hier een vegetarisch, vullend, levendig recept voor je dat ook nog eens gezond is.

 

Gezonde springrolls

Ingrediënten:

 

Voor de springrolls:

 

  • 8 vellen rijstpapier
  • 300 g gekookte rijstnoedels
  • 8 spinaziebladeren
  • 50 g dun gesneden wortel
  • 120 g dun gesneden komkommer
  • Een handje koriander

 

Voor de dip:

 

  • 43 g tahin
  • 1 el honing of esdoornsiroop
  • 1 el sojasaus
  • ½ el sesamzaadolie

Bereidingswijze:

 

  • Klop alle ingrediënten samen voor de dip en zet ze apart
  • Voor de springrolls dip je elk vel rijstpapier gedurende ongeveer 20 seconden in een kom warm water zodat ze zacht worden. Je kunt het beste één springroll tegelijk maken
  • Vul elk vel rijstpapier met een spinazieblad, 75 g rijstnoedels, 2 el gesneden wortel en gesneden komkommer en een paar takjes koriander
  • Rol het vel rijstpapier naar je toe. Vouw de uiteinden naar binnen tot de rol strak is gesloten
  • Herhaal de procedure tot je 8 rollen hebt gemaakt
  • Snijd elke rol door de helft en serveer met de dipsaus

5. Frambozenmuffins met proteïne

 

Als je bakt met proteïnepoeder, geeft dat extra kracht aan je favoriete zoete lekkernijen. Deze frambozenmuffins vol proteïne zijn een heerlijke optie. Ons recept is glutenvrij en plantaardig. Als je trek krijgt in iets zoets, is het een heel eenvoudige optie.

 

Frambozenmuffins met proteïne

Ingrediënten:

 

  • 120 g glutenvrij bakmeel
  • 1 schapje Garden of Life Raw Fit proteïne (vanille)
  • 45 g glutenvrije haver
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zeezout
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 150 g kokosnootpalmsuiker
  • 120 g gesmolten kokosnootolie
  • 125 g frambozen

Bereidingswijze:

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Mix alle droge ingrediënten door elkaar en zet ze apart
  • Mix met een elektrische mixer alle natte ingrediënten, behalve de amandelmelk en frambozen
  • Als de natte ingrediënten door elkaar zijn gemengd, voeg je de droge ingrediënten toe en mix je alles goed. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en mix opnieuw
  • Als het beslag is gemixt, stop je de frambozen erin. Doe het beslag vervolgens in een bekleed of ingevet muffinblik en bak dit gedurende 25 minuten
  • Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert. Ze zijn 5-6 dagen houdbaar.


Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert