Jouw gezondheid

Gezonde suikervervangers

We snappen het, iedereen verlangt wel eens naar iets zoets! En hoewel suiker een natuurlijk voedingsmiddel is, is de inname van te veel suiker niet optimaal voor ons voedingspatroon. In plaats van helemaal af te zien van suiker, zijn er genoeg alternatieven die je kunt toevoegen aan jouw dieet, zodat je toch kunt genieten van iets zoets. Hier lees je alles wat je moet weten over gezonde alternatieven voor suiker, inclusief onze favoriete suikervrije supplementen.

Bekijk suikervrije supplementen

Wat zijn vervangers voor suiker?

Suikervervangers zijn levensmiddelenadditieven die kunnen helpen je zoete trek te stillen. Deze vervangers voor suiker bevatten minder calorieën dan suiker. Je kunt dus nog steeds genieten van iets zoets in je routine zonder drastische dieetmaatregelen te nemen.

Voordelen van het opgeven van suiker

 1. Verhoogde energie

Ook al kan een suikerhoudende snack onze stemming verbeteren en ons een kleine energieboost geven, zodra het ons systeem verlaat, kan onze bloedsuikerspiegel dalen. Daardoor kunnen we ons trager en minder geconcentreerd voelen. Door een gezonde suikervervanger te gebruiken, kun je genieten van de zoetigheid, maar zonder het risico dat je energie daalt.

 1. Vermindert trek

Bij het eten van suikerhoudende snacks kan het lichaam hierop reageren door dopamines aan te maken. Deze dopamines kunnen hunkeringen (cravings) beïnvloeden, waardoor we nog meer willen. Het elimineren van suikerinname kan de dopamineniveaus van het lichaam helpen weer normaal te worden en eventuele hunkeringen naar voeding, die tot overeten kunnen leiden, te verminderen.

 1. Gewichtsbeheersing

Toetjes, snacks, fruit en allerlei andere zoete lekkernijen, hoe lekker ze ook zijn, kunnen zorgen voor gewichtstoename. Door die suikerhoudende snacks te vervangen door suikeralternatieven kun je voorkomen dat je dieet wordt verstoord.

 1. Ontstekingen verminderen

Nog een nadeel van te veel suiker in je routine is dat het ontstekingen in je lichaam kan verergeren. Ook al kunnen we ontstekingen niet zichtbaar zien, ze kunnen leiden tot chronische pijn en hoofdpijn. Minderen met suiker en overstappen op suikervervangers kan ontstekingen helpen voorkomen.

Wat is een gezonder alternatief voor suiker?

Nu je een aantal van de vele gezondheidsvoordelen kent van het schrappen van suiker uit je dieet, volgen hier enkele gezondere suikeralternatieven om toe te voegen aan je dieet:

 1. Stevia

Stevia, afgeleid van de bladeren van de plant Stevia Rebaundiana, is een geweldige suikervervanger. Het is een natuurlijke suikervervanger en is veel zoeter dan gewone suiker, dus zo kun je tóch van een zoete smaak genieten. Het heeft ook weinig calorieën.

 1. Fructose

Fructose, dat van nature voorkomt in een lijst van groenten en fruit, is een natuurlijk en veganistisch alternatief voor suiker. Als je zoete caloriearme veganistische lekkernijen wilt bakken, kies dan voor fructose.

Post card link to 3 Tasty Vegan Protein Breakfast Bar Ideas to be added

 1. Agavenectar

Met zijn antioxiderende eigenschappen is agavenectar een natuurlijke suikervervanger op basis van siroop die aan allerlei maaltijden en dranken kan worden toegevoegd.

 1. Aspartaam

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die vaak voorkomt in dieetdranken of suikervrije dranken. Net als Stevia is het veel zoeter dan suiker, maar bevat het geen calorieën.

 1. Kokossuiker

Met een hoge hoeveelheid kalium en elektrolyten is kokossuiker een ander alternatief voor suiker dat je kunt gebruiken als je iets zoets bakt of op zoek bent naar een extra zoete kokossmaak.

Te vermijden suikeralternatieven

Suikeralcoholen

Suikeralternatieven zoals xylitol, erythritol en sorbitol zijn nog steeds goede vervangers voor suiker, maar ze kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid van onze darmen. Vooral als we in korte tijd veel suikeralcoholen eten, kan ons lichaam moeite hebben ze te verteren. Wij bieden een uitgebreid assortiment darmgezondheidssupplementen om je in deze gevallen te helpen.

Garden of Life Suikervrije Supplementen

Bij Garden of Life staat jouw gezondheid voorop. Daarom hebben we een lijst samengesteld van al onze suikervrije supplementen die je nog steeds kunt toevoegen aan je routine als je minder suiker wilt gebruiken.

 1. Raw Biologisch Eiwitpoeder

Ons Raw Biologisch Eiwitpoeder bevat een reeks essentiële vitaminen en mineralen en is verkrijgbaar in een aantal heerlijke smaken. Voeg simpelweg een schepje toe aan diverse recepten voor het perfecte eiwitrijke en suikervrije alternatief.

 1. Sport Gecertificeerd Grasgevoerd Wei-eiwitpoeder

Als je als sporter op zoek bent naar suikervrij eiwitpoeder, bekijk dan zeker eens ons Sport-eiwitpoeder. Goedgekeurd door zowel NSF Certified Sport als Informed-Choice for Sport, voorziet dit suikervrije wei-eiwitpoeder je van 24 g compleet eiwit én een aantal andere essentiële voedingsstoffen.

 1. Keto Eiwitpoeder

Voor diegenen die een ketodieet volgen maar de hoeveelheid suiker tot een minimum willen beperken, bevat ons assortiment keto-eiwitpoeders minder dan 1 g suiker. Ideaal om jouw dieetbehoeften te ondersteunen. Kies jouw favoriete smaak: vanille of chocolade, om jouw dieet eenvoudig te ondersteunen.Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert