Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Keto-receptideeën voor ontbijt, lunch & diner

Keto-receptideeën voor ontbijt, lunch & diner
Garden of Life
Schrijver en Expert4 jaar geleden
View Garden of Life's profile

Een ketogeen maaltijdplan houdt in dat je dieet voornamelijk bestaat uit gezonde oliën, vetten, noten en zaden gecombineerd met wat zuivere proteïne. Zet je lichaam de eerste week elke dag aan tot ketosis met de Garden of Life’s Dr. Formulated Keto Fit. 

 

 

Vezels zijn heel belangrijk als je een ketodieet volgt, dus zorg ervoor dat je er groenten zonder zetmeel aan toevoegt, en Dr. Formulated Keto Meal en Organic MCT-poeder.  

 

 

Gebruik het volgende menu en onze extra ketorecepten als leidraad, en gebruik hierbij biologische ingrediënten. Opmerking: als je gevoelig bent voor cafeïne, gebruik dan Keto Meal in plaats van Keto Fit. 

 

Keto ontbijtideeën 

Keto Fit Shake  

 

Ingrediënten:  

 

 

Bereidingswijze:  

 

  • Doe alle ingrediënten in een blender en geniet ervan!  

Avocado & spinazie-omelet 

 

avocado and spinach omelette

 

Ingrediënten:  

 

  • 2-3 hele eieren  
  • 450 g spinazie  
  • Hele avocado  
  • 1 el kokosnootolie  
  • Optioneel: zeezout, extra vergine olijfolie, walnoten 

 

Bereidingswijze:  

 

  • Verwarm de pan en voeg de kokosnootolie toe 
  • Sauteer de spinazie tot die verwelkt  
  • Breek 2/3 hele eieren op de spinazie 
  • Doe het deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje.  
  • Kook de eieren tot de dooiers stevig zijn 
  • Schuif de omelet op een bord 
  • Doe plakjes avocado op één kant van de omelet 
  • Vouw de omelet dubbel zodat de avocado aan de binnenkant blijft  
  • Sprenkel extra vergine olie op de bovenkant met een snufje zout  

Keto lunchinspiratie 

Tonijnwrap  

 

Ingrediënten:  

 

  • 1 blik tonijn 
  • 2 el avocadomayonaise  
  • 1-2 el pijnboompitten of zonnebloemen 
  • 2-3 grote bladeren bindsla  
  • 1 el Garden of Life MCT-poeder  
  • Zeezout & zwarte peper 

 

Bereidingswijze: 

 

  • Meng de tonijn, avocadomayonaise, zwarte peper en zeezout in een kom 
  • Schep de tonijnsalade in de slawraps 
  • Doe noten of zonnebloempitten erbovenop  

Green Machine proteïnebowl: 

 

bowl of salmon with greens

 

Ingrediënten:  

 

  • 225 g groene bladgroente: rucola, spinazie, sla  
  • 100 g groenten naar keuze: paprika, komkommer, cherrytomaten  
  • 1 hele avocado 
  • 5-10 pecannoten  
  • 1-3 hardgekookte eieren 
  • 100 g gekookte zalm  
  • 2 el extra vergine olijfolie 
  • ½ tl zeezout 

 

Bereidingswijze:  

 

  • Doe de groene bladgroente in een grote kom, doe daarop je gekozen groeten, de plakjes avocado en een handjevol pecannoten 
  • Voeg de zalm en 3 hardgekookte eieren toe  
  • Besprenkel de bowl met olijfolie en een snuifje zeezout 

Keto dinerinspiratie 

 

Keto proteïnetaartje:  

 

keto protein pie

 

Ingrediënten:  

 

  • 3-4 eieren  
  • 3 el amandelmeel  
  • 450 g spinazie  
  • 5-10 pecannoten 
  • 55 g geitenkaas  
  • 20 g verse basilicum  
  • 40 g gesneden rode ui  
  • 2 knoflookteentjes  
  • 1 el kokosnootolie  

 

Instructie:  

 

  • Verwarm de kokosnootolie in een sauteerpan en kook de blokjes knoflook en ui lichtjes 
  • Voeg de spinazie toe, doe het deksel op de pan en blancheer op middelhoog vuur 
  • Breek 3-4 eieren in de pan over de spinazie en roer tot alles gelijkmatig is gemengd 
  • Voeg het meel toe en roer gelijkmatig tot je een cake-achtige beslagtextuur hebt  
  • Doe het deksel op de pan en kook op een middelhoog vuur totdat de eieren hard zijn 
  • Strooi verkruimelde geitenkaas over de bovenkant en doe het deksel op de pan tot de kaas is gesmolten  
  • Haal het taartje met een spatel uit de pan en doe het op een bord 
  • Doe fijngehakte pecannoten op de bovenkant met verse basilicumblokjes voor een heerlijke finish 

Plantaardige ketoburger 

 

Ingrediënten:  

 

  • 1 grote portobello  
  • 40 g gesneden rode ui  
  • 2-3 knoflookteentjes  
  • 1 hele avocado  
  • 70 g pijnboompitten  
  • 4 el extra vergine olijfolie  
  • 2-4 grote bladeren bindsla 
  • 1 tl  
  • Water 

 

Instructies:  

 

  • Sauteer in een pan de gesneden portobello, rode uien en knoflook in kokosnootolie tot ze goed gekookt zijn 
  • Hak de pijnboompitten in een foodprocessor met de olijfolie en een snuifje zeezout om de pijnboompitkaas te maken. Voeg indien nodig water toe en houd de pan apart 
  • Leg de slabootjes op een bord  
  • Maak laagjes met de gebakken portobello-burgermix en voeg schepjes pijnboomkaas toe aan de bovenkant 
  • Rond af met plakjes avocado, zeezout en olijfolie gesprenkeld boven op de avocado 

 

Meer informatie over het samenstellen van een ketogeen dieet:  

 

Garden of Life
Schrijver en Expert
View Garden of Life's profile
gol