Gebruik het volgende menu en onze extra ketorecepten als leidraad, en gebruik hierbij biologische ingrediënten. Opmerking: als je gevoelig bent voor cafeïne, gebruik dan Keto Meal in plaats van Keto Fit.
Keto ontbijtideeën
Keto Fit Shake
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in een blender en geniet ervan!
Avocado & spinazie-omelet

Ingrediënten:
- 2-3 hele eieren
- 450 g spinazie
- Hele avocado
- 1 el kokosnootolie
- Optioneel: zeezout, extra vergine olijfolie, walnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de pan en voeg de kokosnootolie toe
- Sauteer de spinazie tot die verwelkt
- Breek 2/3 hele eieren op de spinazie
- Doe het deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje.
- Kook de eieren tot de dooiers stevig zijn
- Schuif de omelet op een bord
- Doe plakjes avocado op één kant van de omelet
- Vouw de omelet dubbel zodat de avocado aan de binnenkant blijft
- Sprenkel extra vergine olie op de bovenkant met een snufje zout
Keto lunchinspiratie
Tonijnwrap
Ingrediënten:
- 1 blik tonijn
- 2 el avocadomayonaise
- 1-2 el pijnboompitten of zonnebloemen
- 2-3 grote bladeren bindsla
- 1 el Garden of Life MCT-poeder
- Zeezout & zwarte peper
Bereidingswijze:
- Meng de tonijn, avocadomayonaise, zwarte peper en zeezout in een kom
- Schep de tonijnsalade in de slawraps
- Doe noten of zonnebloempitten erbovenop
Green Machine proteïnebowl:

Ingrediënten:
- 225 g groene bladgroente: rucola, spinazie, sla
- 100 g groenten naar keuze: paprika, komkommer, cherrytomaten
- 1 hele avocado
- 5-10 pecannoten
- 1-3 hardgekookte eieren
- 100 g gekookte zalm
- 2 el extra vergine olijfolie
- ½ tl zeezout
Bereidingswijze:
- Doe de groene bladgroente in een grote kom, doe daarop je gekozen groeten, de plakjes avocado en een handjevol pecannoten
- Voeg de zalm en 3 hardgekookte eieren toe
- Besprenkel de bowl met olijfolie en een snuifje zeezout
Keto dinerinspiratie
Keto proteïnetaartje:

Ingrediënten:
- 3-4 eieren
- 3 el amandelmeel
- 450 g spinazie
- 5-10 pecannoten
- 55 g geitenkaas
- 20 g verse basilicum
- 40 g gesneden rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 el kokosnootolie
Instructie:
- Verwarm de kokosnootolie in een sauteerpan en kook de blokjes knoflook en ui lichtjes
- Voeg de spinazie toe, doe het deksel op de pan en blancheer op middelhoog vuur
- Breek 3-4 eieren in de pan over de spinazie en roer tot alles gelijkmatig is gemengd
- Voeg het meel toe en roer gelijkmatig tot je een cake-achtige beslagtextuur hebt
- Doe het deksel op de pan en kook op een middelhoog vuur totdat de eieren hard zijn
- Strooi verkruimelde geitenkaas over de bovenkant en doe het deksel op de pan tot de kaas is gesmolten
- Haal het taartje met een spatel uit de pan en doe het op een bord
- Doe fijngehakte pecannoten op de bovenkant met verse basilicumblokjes voor een heerlijke finish
Plantaardige ketoburger
Ingrediënten:
- 1 grote portobello
- 40 g gesneden rode ui
- 2-3 knoflookteentjes
- 1 hele avocado
- 70 g pijnboompitten
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2-4 grote bladeren bindsla
- 1 tl
- Water
Instructies:
- Sauteer in een pan de gesneden portobello, rode uien en knoflook in kokosnootolie tot ze goed gekookt zijn
- Hak de pijnboompitten in een foodprocessor met de olijfolie en een snuifje zeezout om de pijnboompitkaas te maken. Voeg indien nodig water toe en houd de pan apart
- Leg de slabootjes op een bord
- Maak laagjes met de gebakken portobello-burgermix en voeg schepjes pijnboomkaas toe aan de bovenkant
- Rond af met plakjes avocado, zeezout en olijfolie gesprenkeld boven op de avocado
Meer informatie over het samenstellen van een ketogeen dieet: