Jouw gezondheid

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Vitaminesupplementen zijn niet alleen voor volwassenen. Vitamines voor kinderen zijn op z’n minst net zo belangrijk.

 

Kinderen zijn vaak kieskeurige eters. Het kan dan ook best lastig zijn om ervoor te zorgen dat ze alle vitamines binnenkrijgen die ze nodig hebben voor hun groei en om gezond te blijven. Ouders zijn vaak lang bezig met het ervoor zorgen dat hun kinderen genoeg fruit en groenten binnenkrijgen. Vitaminesupplementen kunnen hier uitkomst bieden.

 

Wanneer je supplementen gebruikt, kun je ervoor zorgen dat je kinderen precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgen.

 

Met vitaminesprays is dit zelfs nog eenvoudiger. Het Organics-assortiment van Garden of Life heeft ook enkele lekkere vitaminesprays. Onze biologische vitaminesprays zijn gemaakt voor kinderen van vier jaar en ouder, zijn volledig biologisch, gemakkelijk in te nemen en heerlijk van smaak.

 

Wat zijn de beste vitamines voor kinderen? 

 

De beste vitamines voor kinderen: 

Vitamine A

 

Vitamine A speelt een essentiële rol bij het op peil houden van het immuunsysteem van kinderen. Bovendien is het goed voor een gezonde huid en zicht.

 

Het wordt aanbevolen dat elk kind tussen de zes maanden en vijf jaar dagelijks een vitamine A-supplement inneemt, tenzij het kind dagelijks een halve liter zuigelingenvoeding drinkt. Dit komt omdat zuigelingenvoeding verrijkt is met essentiële vitamines. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden. Kinderen moeten ook zeker niet te veel vitamines binnenkrijgen.

 

Vitamine A is ook van nature aanwezig in voedingsmiddelen, waaronder:

 

  • Wortels
  • Zoete aardappelen
  • Mango’s
  • Spinazie
  • Broccoli
  • Zuivelproducten

 

Moedig je kinderen zeker aan om deze voedingsproducten te eten. Toch kan een supplement soms voor extra gemoedsrust zorgen, aangezien de belangrijkste vitamines er al in zijn verwerkt.

 

Vitamine B12

 

Als je jouw kinderen zoveel mogelijk een plantaardig dieet laat volgen, kan het lastig zijn om ze voldoende vitamine B12 binnen te laten krijgen. Deze vitamine bevindt zich voornamelijk in vlees, gevogelte en vis.

 

Maar vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij het op peil houden van het energieniveau, het ondersteunen van een gezonde stofwisseling en het behouden van de gezondheid van het hart en het zenuwstelsel.

 

Naarmate kinderen ouder worden, verandert de hoeveelheid vitamine B die ze nodig hebben. Baby’s hebben slechts 0,5 microgram per dag nodig, maar deze hoeveelheid gaat omhoog naar 0,9 microgram voor peuters, 1,2 microgram voor kinderen van vier tot acht jaar en 1,8 microgram voor kinderen van negen tot dertien jaar.

 

Vitamine C

 

Vitamine C is van nature aanwezig in citrusvruchten, kiwi’s, aardbeien, paprika’s en tomaten, en help het lichaam om ijzer te absorberen. Bovendien ondersteunt deze vitamine de algemene gezondheid van kinderen en hun bredere immuunsysteem.

 

Net als bij vitamine A, zouden kinderen van tussen de zes maanden tot vijf jaar dagelijks een vitamine C-supplement moeten innemen, tenzij het kind dagelijks een halve liter zuigelingenvoeding drinkt.

 

De Organics Vitamin C Spray van Garden of Life is speciaal ontworpen voor kinderen van vier jaar en ouder. Deze spray heeft een heerlijke mandarijnsmaak. Kinderen zullen er dus zeker van genieten. Het kan bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem van kinderen, evenals hun collageenvorming. Bovendien ondersteunt deze spray een gezonde huid.

 

 

Vitamine D

 

Vitamine D is essentieel voor een gezonde groei en gezonde botten. De reden hiervoor is dat deze vitamine ervoor zorgt dat calcium wordt opgenomen door de botten.

 

Deze vitamine is te vinden in vette vis en eieren en is ook aanwezig in natuurlijk zonlicht. Omdat het belangrijk is dat kinderen niet te veel aan direct zonlicht worden blootgesteld, kan het nog best lastig zijn om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheid vitamine D binnenkrijgen om gezond te blijven.

 

Baby’s die flesvoeding krijgen, halen hier vitamine D uit. In dergelijk gevallen is het dus niet nodig om een extra vitamine D-supplement te gebruiken. Baby’s die borstvoeding krijgen, moeten echter vanaf de geboorte dagelijks een vitamine D-supplement krijgen, ongeacht of hun moeder ook vitamine D inneemt.

 

Baby’s die borstvoeding krijgen, dienen elke dag tussen de 8,5 en 10 microgram vitamine D binnen te krijgen. Voor kinderen van één tot vier jaar is dit 10 microgram.

 

Multivitaminen voor kinderen

 

Kauwbare multivitaminen zijn een geweldig alternatief voor kinderen van vier jaar en ouder. Wanneer je kinderen deze kauwtabletten gebruiken kun je er zeker van zijn dat ze hun dagelijkse dosis vitamine A, C, D, E en K binnenkrijgen. Zonder dat je hen voortdurend moet aansporen om gezonder te eten.

 

 

Ontdek het volledige assortiment multivitaminen voor kinderen en volwassenen van Garden of Life.Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert