Jouw gezondheid

Hoe we duizenden ingrediënten vanaf het zaadje volgen

Hoe we duizenden ingrediënten vanaf het zaadje volgen

Wat traceerbaarheidvooronsbetekent

 

Buitengewone gezondheid begint met buitengewone ingrediënten. Daarom is traceerbaarheid belangrijker voor ons dan winst. We willen immers uitsluitend het puurste voedsel inkopen. Het is dan ook logisch dat we druk bezig zijn met het traceren van al onze ingrediënten, vanaf de grond waaruit ze groeiden.

 

Maar duizenden voedselingrediënten traceren tot aan het zaadje is geen eenvoudige taak. Eén formule kan meer dan honderd ingrediënten bevatten van honderd verschillende leveranciers. En bij Garden of Life hebben we meer dan 150 formules! Hier laten we je zien hoe we volledige transparantie en traceerbaarheid garanderen, en waarom deze zo essentieel zijn voor een buitengewone gezondheid.

 

We kunnen al onze stappen traceren 

 

Een groot deel van de producten van Garden of Life voldoen aan de gecertificeerde biologische en niet-ggo-normen van de USDA, en dat komt omdat ze volledig traceerbaar zijn. Alleen door de toeleveringsketen van een bepaald ingrediënt door en door te kennen, kunnen we met vertrouwen verifiëren dat deze voldoet aan de strenge normen die gelden voor externe verificatie. En door ons in deze mate in te zetten, kunnen we met trots zeggen dat we de hele reis die een product doorgaat volledig begrijpen; van zaadje tot schap. Eén formule kan meer dan honderd ingrediënten bevatten van honderd verschillende leveranciers. En wij hebben meer dan 150 formules.

 

Door de beste biologische voedselingrediënten te gebruiken, maken we puur leven gemakkelijker. Bovendien steun je het milieu ook flink wanneer je onze producten gebruikt.

 

De Garden of Life-familie

 

Bij Garden of Life werken we samen met een netwerk van goedgekeurde boeren in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Zij voorzien ons van veel van onze biologische ingrediënten, waaronder groenten en zaden die later worden omgezet in extracten die wij aan onze producten toevoegen. Dit betekent dat we volledig inzicht hebben in al onze ingrediënten én dat we kunnen vaststellen hoe de werknemers die bij het proces betrokken zijn, worden betaald en behandeld

 

Dawn Thorpe Jarvis, onze Senior Director of Nutritional Science, legt uit: ‘We halen onze ingrediënten uit voedsel. Maar we bezoeken ook daadwerkelijk de boerderij om uit te zoeken waar die ingrediënten nou precies vandaan komen. We kennen onze boeren en zijn goed op de hoogte van de bodem. Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat alles wat in onze producten terechtkomt volledig getraceerd kan worden’.

 

Dit betekent dat we volledige zicht hebben over al onze ingrediënten. We kunnen precies aangeven in welk stuk grond ze zijn verbouwd, de gebruikte landbouwpraktijken en zelfs hoe de werknemers die bij het proces betrokken zijn, worden betaald en behandeld.

 

We zijn ervan overtuigd dat de beste ingrediënten tijd nodig hebben om te groeien. Soms betekent dit dat je moet wachten op precies de juiste hoeveelheid zonlicht en regen. Het mag dan wat langer duren, het is zeker de moeite waard.

 

We laten externe organisaties onze producten inspecteren om te controleren of ze puur, natuurlijk en biologisch zijn. We zijn er dan bijzonder trots op dat ons vitamineassortiment van Organics uitsluitend ingrediënten bevat die voldoen aan de normen op het gebied van biologisch voedsel en voedsel zonder ggo’s van de USDA.

 

Wat houdt de biologische certificering van de USDA in? 

 

Ingrediënten met een biologische certificering van de USDA zijn gekweekt zonder het gebruik van synthetische pesticiden, zuiveringsslib, ioniserende straling of genetisch gemodificeerde organismen.

 

Wat zijn normen voor voedsel zonder ggo’s?

 

We zijn er ongelooflijk trots op dat zoveel van de producten van de Garden of Life voldoen aan de normen voor voedsel zonder ggo’s, omdat dit betekent dat we officieel hebben bewezen dat onze producten geen genetisch gemodificeerde organismen bevatten. Ook traceerbaarheid en bemonsteringstechnieken worden beoordeeld door de instantie. We zijn bijzonder blij met hun certificering.

 

Waarom wij traceerbaarheid vooropstellen 

 

We steken enorm veel tijd en zorg in onze producten, en we zijn van mening dat dit dezelfde hoeveelheid liefde is die je je lichaam zou moeten geven.

 

Bij Garden of Life kijken we naar de wereld rondom ons. Onze toewijding aan traceerbaarheid helpt ons kleine biologische boeren te steunen, de natuurlijke hulpbronnen die ons ter beschikking staan te gebruiken en het volgen van een pure, plantaardige levensstijl makkelijker te maken.

 

Deze manier van leven biedt een scala aan gezondheidsvoordelen voor je lichaam: van je spijsvertering tot je huid. Dankzij onze passie voor traceerbaarheid kun je er zeker van zijn dat je alleen de allerbeste, puurste ingrediënten consumeert.

 

Onze processen mogen dan wat langer duren, maar eigenlijk denken we dat dit een goede zaak is die we ook in de andere facetten van ons leven zouden kunnen toepassen: het wat rustiger aan doen, dingen met de hand doen en veel natuurlijke voedingsstoffen, natuurlijk licht en water tot ons nemen. Dit is wat wij een goed leven noemen.

 

Ontdek vandaag nog onze volledig traceerbare assortiment multivitaminen, microbiomen en veganistische eiwitten.

 

Waarom kiezen zoveel mensen voor een plantaardig dieet?

Jouw gezondheid

Waarom kiezen zoveel mensen voor een plantaardig dieet?

Is het jou ook opgevallen dat er de laatste tijd steeds meer mensen veganist worden? Je beeldt het in je in ieder geval niet in.

2020-07-14 08:33:50van Garden of Life

 

 Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert