Jouw gezondheid

Vitaminen voor vrouwen en voor mannen – zijn er verschillen?

Hebben mannen en vrouwen verschillende vitaminen nodig?

 

Een juiste balans van vitaminen is essentieel voor een gezond lichaam, maar bestaan er eigenlijk verschillen tussen vitaminen voor mannen en voor vrouwen?

 

Er is geen simpel antwoord waarbij we kunnen zeggen dat er één perfecte vitamine bestaat voor alle mannen en één andere perfecte vitamine voor alle vrouwen. Het is namelijk zo dat iedereen – ongeacht het geslacht – eigen unieke behoeften heeft. Iedereen wordt blootgesteld aan verschillende hoeveelheden zonlicht, haalt verschillende voedingsstoffen uit zijn of haar dieet en heeft een andere darmflora. Dit betekent dat ieder van ons een tekort kan hebben aan totaal andere vitaminen.

 

Toch bestaan er bepaalde problemen die mannen doorgaans vaker ervaren dan vrouwen. En vrouwen kunnen op verschillende momenten in hun leven extra ondersteuning nodig hebben bij hun vitamine-inname, zoals tijdens een zwangerschap.

 

Welke vitaminen zou iedereen moeten gebruiken?

 

Er zijn enkele vitaminen die iedereen nodig heeft om gezond te blijven. Als je een plantaardig dieet volgt, vind je het mogelijk lastig om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Vitaminesupplementen bieden hier uitkomst. Om te beginnen, heeft iedereen zeker de volgende vitaminen nodig:

 

  • Vitamine A voor gezonde ogen en een goed werkend immuunsysteem*
  • Vitamine B12 voor gezond bloed en een gezond zenuwstelsel†
  • Vitamine C voor gezonde botten, huid en tanden‡
  • Vitamine D om het calciumgehalte in het bloed te reguleren, waardoor de gezondheid van de botten wordt ondersteund§

 

Onze Organics-vitaminesprays zijn volledig biologisch, veganistisch en bevatten geen ggo’s. Deze sprays zijn een geweldige en eenvoudige manier om je dagelijkse dosis vitamines binnen te krijgen. Eén keer in je mond sprayen kan de hoeveelheid van alle vitamines in je lichaam direct boosten. Wanneer je dit dagelijks doet, zullen de resultaten je al snel opvallen.

 

 

Een andere geweldige optie voor degenen die niet graag tabletten innemen, zijn onze multivitaminegummies. Eén handig gummiesupplement bevat een unieke mix van essentiële vitaminen en mineralen, die speciaal ontwikkeld zijn voor mannen en vrouwen, en afgestemd zijn op jouw specifieke gezondheidsbehoeften.

 

Koop multivitaminegummies

Koop multivitamine-gummies

 

Daarnaast bestaan er ook een aantal essentiële mineralen die iedereen nodig heeft om het lichaam gezond te houden. Zo biedt een mineraal als magnesium een groot aantal voordelen, waaronder het reguleren van de spieren, waardoor je jouw prestaties tijdens het sporten een boost kunt geven.± Met ons Whole Food magnesiumpoeder kun je gemakkelijk extra magnesium aan je dieet toevoegen. Onder de voordelen vallen onder meer het verminderen van stress en vermoeidheid. Je kunt het poeder simpelweg toevoegen aan je shakes

 

Het is ook belangrijk om voldoende zink binnen te krijgen. Dit mineraal helpt je lichaam bij het omzetten van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie. Probeer onze Vitamin Code Raw zink supplementen – die ook vitamine C bevatten – en geef je gezondheid en immuunsysteem een boost. Bovendien is het ook nog eens goed voor je huid.

 

 

Vitaminen voor mannen

 

Lees meer over welke vitaminen mannen zouden moeten gebruiken…

 

Welke vitaminen zouden mannen moeten innemen?

 

Elke man is anders. Hetzelfde geldt dus voor de vitaminen die elke man nodig heeft. Toch zijn er bepaalde problemen die mannen vaker treffen dan vrouwen, zoals brandend maagzuur.

 

Eenmaal Daags Mannen capsules bevatten 15 verschillende stammen levende bacteriën. Het innemen van verschillende microbiomen draagt bij aan een gezonde darmflora. En dit heeft op zijn beurt weer voordelen voor het immuunsysteem.

 

 

De darmen en het immuunsysteem zijn nauw met elkaar verbonden. Er wordt zelfs aangenomen dat het merendeel van het immuunsysteem van een persoon zich in de spijsvertering bevindt, waar veel antilichamen worden geproduceerd. Ontdek ons volledige assortiment microbioomsupplementen.

 

Vitaminen voor vrouwen

 

Lees verder voor meer informatie over welke vitaminen voor vrouwen worden aanbevolen…

 

Welke vitaminen zouden vrouwen moeten innemen?

 

Wanneer we het over vitaminen voor vrouwen hebben, moeten we toch echt beginnen met ijzer. Vrouwen met bijzonder zware menstruaties lopen een groter risico op het ontwikkelen van een ijzertekort. In dergelijke gevallen zijn ijzersupplementen noodzakelijk. Vrouwen van negentien t/m 50 jaar hebben 14,8 mg ijzer per dag nodig. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg ijzer binnenkrijgt.

 

Maar vrouwen kunnen ook baat hebben bij vitamine B12. Zeker wanneer ze zwanger zijn. Aangezien vitamine B12 essentieel is voor het zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen, kan deze vitamine een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de foetus gedurende de zwangerschap.

 

Net als mannen kunnen ook vrouwen microbioomsupplementen innemen om hun darmen en vaginale gezondheid te verbeteren. Er wordt aangenomen dat microbiomen kunnen helpen bij het bestrijden van aandoeningen zoals schimmelinfecties en bacteriële vaginose.

 

Onze Eenmaal Daags Vrouwen capsules bevatten zestien verschillende bacteriestammen om de gezondheid van de vagina, spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen. Deze capsules bieden vrouwen de ondersteuning die afgestemd is op hun specifieke behoeften.

 

 

Bovendien hebben vrouwen extra ondersteuning nodig tijdens de zwangerschap en wanneer ze borstvoeding geven om hun lichaam gezond en in balans te houden. Een divers microbioom komt zowel de gezondheid van de moeder als die van de baby ten goede. Dat is precies waar onze Eenmaal Daags Prenataal capsules voor ontwikkeld zijn.

 

 

Deze supplementen bevatten zestien verschillende bacteriestammen en hoeven gedurende de zwangerschap slechts één keer per dag te worden ingenomen. Dit maakt het stukken makkelijker om ze in het toch al zo drukke leven in te passen.

 

Welke vitaminen zouden vrouwen van 50+ moeten gebruiken?

 

Onze gezondheidsbehoeften kunnen in de loop van ons leven veranderen, dus misschien wil je de supplementen die je inneemt, aanpassen naarmate je ouder wordt.

 

Ons assortiment omvat verschillende supplementen die specifiek zijn afgestemd op de gezondheidsbehoeften van vrouwen van 50+, waaronder Raw Microbiomes Vrouwen 50+ en wijzer, een microbioomsupplement met vitamine B, dat bijdraagt tot de regulering van de hormonale activiteit. Ondertussen zijn onze Raw Enzymes Vrouwen 50+ en wijzer capsules speciaal ontwikkeld om de spijsverteringsbehoeften van vrouwen van 50 jaar en ouder te ondersteunen.

 

 

Shop vandaag nog het volledige Garden of Life-assortiment vrouwensupplementen en mannensupplementen.

 

* Vitamine A draagt bij aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen; Vitamine A draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem

 

† Vitamine B12 draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel; Vitamine B12 draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen

 

‡ Vitamine C draagt bij aan de normale vorming van collageen voor gezonde tanden, huid en botten

 

§ Vitamine D draagt bij aan een gezond calciumgehalte in het bloed

 

± Magnesium draagt bij aan een normale spierfunctieGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert