Jouw gezondheid

Wat is vitamine C en wat zijn de voordelen?

citrus fruits on a board as source of vitamin c

Je bent misschien al bekend met vitamine C. Ze is vermaard als de belangrijkste vitamine om in de winter te nemen en wordt vaak geassocieerd met het stimuleren van het immuunsysteem om verkoudheid te helpen bestrijden. Maar wat is vitamine C nu precies?

 

Ontdek hier alles wat je moet weten over deze essentiële vitamine. Bij Garden of Life is het een belangrijk ingrediënt in veel van onze multivitaminen. Ontdek waarom we vitamine C nodig hebben en wat de voordelen zijn van het nemen van vitamine C-supplementen.

 

Wat is vitamine C?

 

Vitamine C is een essentiële voedingsstof en antioxidant. Het is waar dat vitamine C het immuunsysteem helpt te ondersteunen. Daarnaast speelt het een sleutelrol bij de productie van collageen en de regeneratie van andere antioxidanten.

 

Als een in water oplosbare vitamine kan ons lichaam vitamine C niet produceren en ook niet opslaan. Om ervoor te zorgen dat we genoeg vitamine C in ons lichaam hebben, moeten we veel voedsel eten dat rijk is aan deze vitamine en overwegen om vitamine C-supplementen te nemen.

 

Wat zijn de tekenen van een vitamine C-tekort?

 

Het is ongebruikelijk om een tekort aan vitamine C te hebben, maar hier zijn enkele tekenen van een mogelijk te laag vitamine C-niveau:

 

  • Vermoeidheid en moeheid
  • Spierpijn
  • Kan in verband worden gebracht met een verzwakt immuunsysteem

 

Welke voedingsmiddelen zijn bronnen van vitamine C?

 

Als je denkt dat je vitamine C-niveau te laag is, kan dat het gevolg zijn van onevenwichtige voeding. Er zijn veel verse groenten en fruit die een natuurlijke bron van vitamine C zijn, zoals:

 

  • Citrusvruchten
  • Sinaasappelsap
  • Paprika’s
  • Kiwi
  • Tomatensap
  • Spinazie en boerenkool
  • Broccoli

 

woman pouring orange juice into glass

 

Wat zijn de voordelen van vitamine C?

 

Vitamine C biedt een schat aan voordelen voor je lichaam, algehele gezondheid en je immuunsysteem. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom we vitamine C nodig hebben en hoe deze vitamine voor jou nuttig kan zijn.

 

1) Ondersteuning van het immuunsysteem

 

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Houd je vitamine C-niveau op peil met vitamine C-supplementen, vooral in de winter.

 

2) Bevordert een gezondere huid

 

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid. Naarmate we ouder worden, begint de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam af te nemen, met fijne lijntjes en rimpels tot gevolg. Vergroot de elasticiteit van de huid en stimuleer de collageenvorming van binnenuit met behulp van vitamine C-supplementen.

 

3) Het is een antioxidant

 

Vitamine C heeft antioxiderende eigenschappen en helpt je lichaam de schade te bestrijden die wordt veroorzaakt door vrije radicalen – ook bekend als oxidatieve stress. Vitamine C helpt ook bij het regenereren van andere antioxidanten, zoals vitamine E.

 

4) Verhoogt de ijzeropname

 

Vitamine C verhoogt het vermogen van ons lichaam om ijzer te absorberen. Je zult zien dat veel ijzersupplementen van Garden of Life toegevoegde vitamine C bevatten omdat het ons lichaam helpt dit essentiële mineraal te absorberen.

 

Hoe je jouw vitamine C-niveau verhoogt

 

Bij Garden of Life hebben we een breed scala aan vitamine C-supplementen en een overvloed aan multivitaminen en mineralen die toegevoegde vitamine C bevatten om jouw gezondheid te ondersteunen.

 

Onze Vitamin Code Raw Vitamine C capsules bevatten 500 mg vitamine C om met twee supplementen per dag je lichaam de boost te geven die het nodig heeft. Met een mengsel van 23 vruchten, groenten en natuurlijke voedingscofactoren kun je er zeker van zijn dat je je lichaam alleen voorziet van de beste bron van vitamine C.

 

 

Voor wie niet van tabletten houdt of moeite heeft met doorslikken, is er de Organics Vitamine C Spray. Verkrijgbaar in een heerlijke sinaasappel-mandarijn- of kers-mandarijnsmaak is een vitamine C-spray een handige, gemakkelijke en heerlijke manier om je inname te verhogen. Spuit deze veganistische spray gewoon rechtstreeks in de mond om van 60 mg vitamine C te profiteren.

 

 

Bekijk het volledige assortiment biologische multivitaminen en ijzersupplementen met vitamine C om je lichaam een extra boost van essentiële vitaminen te geven.

 

Voor wie zijn immuunsysteem wil versterken, zijn vitamine C-supplementen een goed idee om mee te beginnen. Lees hier onze tips over hoe je jouw immuunsysteem een boost kunt geven:

 

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

Jouw gezondheid

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

2021-11-22 11:38:00van Garden of Life

 Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert