Recepten

Recept voor collageen-worteltaart

Recept voor collageen-worteltaart

Ben je op zoek naar meer manieren om collageenpoeder in je routine te verwerken? Probeer er dan eens mee te bakken!

 

Geef je collageenconsumptie telkens als je zin hebt in een zoete traktatie een boost door collageenpoeder aan je gebak toe te voegen.

 

Ons grasgevoerde collageenpeptidenpoeder zonder smaakstoffen is de perfecte keuze voor bij het bakken. Dit collageenpoeder is vrij van smaakstoffen en kan door je deeg gemengd worden zonder de smaak of textuur te beïnvloeden.

 

 

Als je eens wilt bakken met collageenpoeder, probeer dan dit heerlijke recept voor worteltaart met collageen! Gemaakt van glutenvrije bloem, twee schepjes collageenpoeder, wortels, roomkaas, eieren, en verschillende kruiden, is dit worteltaartrecept gemakkelijk te maken en nog gemakkelijker te eten.

 

Vul met elke hap je collageenniveau aan om de gezondheid van je huid te helpen ondersteunen, en geniet bovendien van een hele reeks andere gezondheids- en welzijnsvoordelen. Lees hier meer over wat collageenpeptiden zijn en hoe ze je gezondheid ten goede kunnen komen:

 

Collageenpeptiden: alles wat je moet weten

Jouw gezondheid

Collageenpeptiden: alles wat je moet weten

2021-01-25 09:31:07van Garden of Life

 

Het is tijd om je keukenschort aan te trekken en te proberen te bakken met collageenpoeder. Eet smakelijk!

 

 

Recept voor worteltaart met collageen

 

Porties: 8-10 plakjes

Goed voor: 1 rechthoekige cake van 23 cm

Voorbereidingstijd: 20 min.

Baktijd: 1 uur 30 min.

 

Ingrediënten

  • 250 g glutenvrije bloem
  • 2 schepjes collageenpeptiden van Garden of Life
  • 2 tl kaneel
  • 1½ tl gemberpoeder
  • ¾ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • ¾ tl baking soda (natriumcarbonaat)
  • 340 g geraspte wortelen (ongeveer)
  • 230 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 105 g monniksvruchtensuiker (of 225 g basterdsuiker)
  • 85 g kokosnootpalmsuiker
  • 162 g kokosolie van Garden of Life, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract

 

Glazuur:

 

  • 114 g roomkaas
  • 60 g boter
  • 195 g bloemsuiker
  • ¾ tl vanille-extract

 

Optionele toppings: gehakte walnoten, pompoenpitten en geraspte wortels

 

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten, behalve de wortels, door elkaar met een garde.
  3. Doe vervolgens de roomkaas in een aparte kom met de suikers en meng met een houten lepel. Voeg de eieren en de vanille toe en meng door elkaar, terwijl je langzaam de kokosolie toevoegt. Blijf kloppen tot een gladde massa.
  4. Voeg beetje bij beetje de wortels toe.
  5. Giet het wortelmengsel bij de natte ingrediënten en meng opnieuw met een houten lepel.
  6. Vet een bakvorm van 23 cm in met kokosolie en bekleed met vetvrij papier.
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm en bak het 85 – 90 minuten.
  8. Laat de worteltaart na het bakken 20 minuten afkoelen voor je deze uit de vorm haalt en op een koelrek plaatst.
  9. Meng voor het glazuur de roomkaas en boter samen met een elektrische mixer, en voeg er vervolgens poedersuiker aan toe, een eetlepel per keer. Voeg de vanille toe en meng tot een gladde massa.
  10. Spreid het glazuur over de cake en bedek het met geraspte wortels, gehakte walnoten en pompoenpitten.

 

Eet smakelijk!

 

Ontdek alles wat je moet weten over grasgevoerde collageen in dit artikel:



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert