Jouw gezondheid

Zinksupplementen: alles wat je moet weten

Het handhaven van een gezonde levensstijl met een voedzaam en evenwichtig dieet is belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

 

Zink is een essentieel mineraal voor het lichaam en ondersteunt tal van belangrijke functies. Aangezien het lichaam zelf geen zink kan produceren, moeten we ervoor zorgen dat we voldoende zink binnenkrijgen via onze voeding of door zinksupplementen te nemen.

 

Ontdek hieronder alles wat je moet weten over zink, de gezondheidsvoordelen en hoe vaak je zinksupplementen moet nemen.

 

Wat is zink?

 

Zink is een sporenelement dat de algehele gezondheid ondersteunt. Het is een essentiële voedingsstof en het lichaam kan deze niet zelf produceren. Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende zink binnenkrijgt, aangezien het bijdraagt aan verscheidene functies in ons lichaam.

 

We kunnen de benodigde hoeveelheid zink via onze voeding binnenkrijgen door veel voedsel te consumeren dat rijk is aan zink of door zinksupplementen te nemen.

 

Waarom hebben we zink nodig?

 

Zink biedt een groot aantal gezondheidsvoordelen: van het behoud van een gezonde huid tot de ondersteuning van het immuunsysteem. Lees hieronder meer over de voordelen van zink.

 

1. Ondersteunt een gezonde huid

 

Zink draagt bij aan het behoud van een normale huid. Collageen kan helpen bij het genezen van wonden, aangezien het collageensynthese bevorderd en ontstekingen vermindert.

 

2. Ondersteunt gezonde ogen

 

Zink draagt bij aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen en kan het verder ondersteunen.

 

3. Ondersteunt het immuunsysteem

 

Dit essentiële sporenelement kan de normale functie van het immuunsysteem ondersteunen.

 

4. Ondersteunt het metabolisme

 

Zink helpt het lichaam om essentiële voedingsstoffen uit het voedsel dat we eten te verwerken, waaronder koolhydraten, eiwitten en vet, en om deze om te zetten in energie. Bovendien ondersteunt het de metabolische functie.

 

5. Ondersteunt de groei en ontwikkeling

 

Zink helpt het lichaam om nieuwe cellen aan te maken en speelt een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling tijdens de kindertijd en adolescentie.

 

father measuring son's growth against wall

 

Voedingsmiddelen rijk aan zink

 

Om van de voordelen van zink te profiteren, is het een goed idee om een reeks verschillende zinkrijke voedingsmiddelen in je dieet op te nemen, van rood vlees tot peulvruchten. We hebben een lijst samengesteld met zinkrijke voedingsmiddelen die je in jouw dieet kunt opnemen:

 

  • Oesters (en andere schaaldieren)
  • Vlees, met inbegrip van rood vlees en gevogelte
  • Zuivel, met inbegrip van melk, yoghurt en kaas
  • Linzen, kikkererwten en bonen
  • Noten
  • Volkoren granen, inclusief brood
  • Spinazie

 

Wanneer je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, kan het een stuk lastiger zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende zink binnenkrijgt. De meeste zinkrijke voedingsmiddelen zijn namelijk afkomstig zijn van dierlijke producten.

 

Of je nu vlees eet of een strikt plantaardig dieet volgt, het is altijd een goed idee om te overwegen zinksupplementen aan je dieet toe te voegen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam genoeg van dit essentiële mineraal binnenkrijgt.

 

Zinksupplementen bij Garden of Life

 

Ondersteun je algehele gezondheid en welzijn met ons brede assortiment zinksupplementen.

 

Vitamin Code Raw Zink

 

Geef je huid, gezichtsvermogen en immuunsysteem een boost met onze biologische Vitamin Code Raw Zink-capsules. Deze veganistische zinksupplementen zijn gemaakt van een mix van 23 volwaardige groenten en fruit, en bevorderen een gezonde huid en gezond gezichtsvermogen. Daarnaast draagt de toegevoegde vitamine C bij aan de normale functie van het immuunsysteem.

 

 

Organics Kruiden Vlierbes Gummies

 

Organics Kruiden Vlierbes Gummies zijn ontworpen om je immuunsysteem te ondersteunen en bevatten vitamine C en zink. Deze veganistische gummyvitamines bevatten zwarte vlierbessen en echinacea. Ze versterken je immuunsysteem en smaken ook nog eens heerlijk!

 

 

Multivitamines met zink

 

Bij Garden of Life hebben we een breed assortiment multivitamines met zink, uitermate geschikt om je algehele gezondheid te bevorderen. Van speciaal gemaakte formules die gericht zijn op specifieke gezondheidsbehoeften tot multivitamines voor kinderen. Bekijk hieronder een selectie van multivitamines met zink:

 

 

Koop multivitamines hier.

 

Wanneer moet ik zinksupplementen nemen?

 

Het is prima om elke dag zinksupplementen in te nemen. Dit is zeker waar als je vermoedt dat je niet genoeg binnenkrijgt via jouw dieet.

 

Voor mannen wordt dagelijks 9,5 mg zink aanbevolen. Voor vrouwen is 7 mg zink per dag genoeg.

 

Welke zinksupplementen je ook kiest, vergeet niet om de aanbevolen dosering op het etiket als richtlijn te volgen.

 

Koop zinksupplementen

 

Op zoek naar meer manieren om een gezonde huid te bevorderen? Lees dit artikel over de beste manieren om een stralende huid van binnenuit te activeren:

 

De beste manier om je huid te laten stralen

Jouw lichaam

De beste manier om je huid te laten stralen

2021-09-27 09:24:14van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert