Jouw gezondheid

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Genoeg beweging krijgen én goed eten komt heus niet alleen jouw fysieke gezondheid ten goede. Iets wat wetenschappelijk is bewezen, maar toch niet altijd voldoende aandacht krijgt, is het feit dat goed eten en lichaamsbeweging je mentale gezondheid een boost kunnen geven. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je jouw stressniveaus beter kunt beheersen.

 

Bij Garden of Life gaan we altijd voor een natuurlijke aanpak. Hier lees je onze beste dieet- en bewegingstips voor het verminderen van stress. Volg deze tips en gun het jezelf om ontspannen door het leven te gaan.

 

De gevolgen van stress op jouw lichaam 

 

Stress kan negatieve gevolgen hebben op het lichaam, zeker wanneer de stresshormonen, adrenaline en cortisol, vrijkomen. De gevolgen omvatten:

 

  • Verhoogde bloedsuikerspiegels
  • Snellere hartslag
  • Hogere bloeddruk
  • Verhoogde angstniveaus

 

Dit houdt in dat lange periodes van stress zowel je mentale als fysieke gezondheid kunnen beïnvloeden. Maar wanneer jij de juiste voedingsproducten binnenkrijgt en genoeg beweegt, kun je jouw stressniveaus helpen verminderen. Op deze manier ben jij er weer klaar voor om de dagen vol moed aan te kunnen.

 

De beste anti-stress voedingsproducten 

 

Aangezien stress van invloed is op jouw bloedsuikerspiegels is het belangrijk om op genoeg momenten te eten zodat je deze op het goede niveau houdt. Eiwitten zorgen ervoor dat suikers langzamer in de bloedbaan terechtkomen. Dit is dan ook de reden dat we je aanbevelen veel eiwitrijk voedsel te eten, zoals kip, tonijn en eieren wanneer je met stressvolle situaties wordt geconfronteerd.

 

Bovendien kan het een goed idee zijn om jouw dieet aan te vullen met een van onze veganistische eiwitpoeders zodat suikers langzamer in de bloedbaan terechtkomen. Zo voel jij je kalmer op stressvolle momenten.

 

 

Daarnaast kan het eten van voedsel dat van nature rijk is aan omega 3 je humeur ook een flinke boost geven. Deze vetzuren staan bekend om hun positieve effecten op de hersenen. Walnoten zijn een goede bron van omega 3, maar ook vette vis zoals zalm, makreel, haring en sardientjes zijn goede bronnen.

 

Ook vitamine D staat bekend om zijn stemmingsverbeterende voordelen. Dit is dus nog zo’n ingrediënt dat je zeker moet toevoegen aan jouw dieet wanneer je stress hebt. Vette vis bevat ook vaak veel vitamine D. Ook kaas, eigeel en sinaasappelsap zijn uitstekende bronnen.

 

Als je het gevoel hebt dat je een extra vitamine D-boost nodig hebt, probeer dan eens onze volledig biologische en veganistische Organics Vitamin D3 Spray. Deze spray kan bovendien bijdragen aan de gezondheid van je botten en immuunsysteem.

 

 

De beste oefeningen tegen stress 

 

Sport zorgt voor de afgifte van endorfine in je hersenen. Endorfine stuurt positieve energie door je hele lichaam, waardoor je humeur verbetert. Dit is dan ook de reden dat mensen zich altijd zo goed voelen na het sporten. Dit zijn onze aanbevelingen voor de beste stressverlichtende oefeningen:

 

Aerobics

 

Aerobics met hoge intensiteit, zoals circuittraining of dansen, kunnen je hartslag aanzienlijk verhogen. Dit zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt. Dit soort trainingssessies kan dus grote voordelen hebben voor zowel jouw fysieke als mentale gezondheid.

 

Buiten trainen

 

De natuur in gaan om te trainen, kan heerlijk kalmerend werken. Ga bijvoorbeeld hardlopen voor een flinke dosis endorfine, waarna je helderder kunt denken. Bovendien zul je dankzij de frisse lucht en de natuur stukken beter voelen. Bovendien zullen de variaties in windsnelheid en het terrein ervoor zorgen dat je je net wat harder zult moeten inspannen, en dit geeft je een heerlijke dopamineboost. Deze boost voel jij als een heerlijk warm gevoel dat zich door je lichaam verspreid.

 

 

Yoga

 

Yoga staat bekend als een van de beste oefeningen tegen stress. Je moet veel stretchen en letten op je ademhaling, en dat is precies wat yoga zo ontspannend maakt. Bovendien werk je ook nog eens aan je kracht en uitgangsvermogen.

 

Kickboxen

 

Soms wil je gewoon even al je stress kwijt kunnen. Kickboxen is een van de beste manieren om van al jouw frustraties af te komen en je gewoon even helemaal te laten gaan.

 

Moet ik supplementen tegen stress gebruiken? 

 

Een evenwichtig dieet met een goede hoeveelheid voedingsproducten die helpen tegen stress, in combinatie met een trainingsprogramma om je endorfine op peil te houden, zal er zeker voor zorgen dat je een beter humeur zult hebben.

 

Als je jouw humeur nog verder onder controle wil houden, kun je altijd supplementen tegen stress gebruiken.

 

Onze Microbiome Mood+ Capsules zijn ontworpen om emotioneel welzijn en ontspanning te bevorderen. Deze capsules bevatten ashwagandha, een plant die bekend staat om zijn vermogen om het lichaam te helpen aan te passen aan stressvolle periodes. Elke capsule bevat zestien verschillende soorten levende bacteriën en kan bovendien bijdragen aan een goede darmgezondheid en een gezond immuunsysteem.

 

 

 

Ons Whole Food Magnesium Powder, verkrijgbaar in framboos-citroensmaak, kan je ook helpen je stress onder controle te houden. Magnesium staat er namelijk om bekend dat het de elektrolyten in je lichaam in evenwicht houdt. Elektrolyten helpen cellen bij het genereren van energie. Dit poeder is ontworpen om gevoelens van vermoeidheid te verminderen en jouw mentale gesteldheid te bevorderen.

 

 

Deze producten zijn beide onderdeel van onze Healthy Mind Bundle. Deze bundel bevat tevens onze Organics Vitamin D3 Spray. Probeer alle drie deze producten in jouw routine op te nemen en kijk of je een verschil in je humeur opmerkt.

 

 

Bij Garden of Life hoef je je geen zorgen te maken over wat je nou precies in je lichaam stopt. Wij zorgen er namelijk voor dat we altijd de allerbeste ingrediënten gebruiken, die we te allen tijde tot de herkomstbron traceren. Zo weet je precies wat je inneemt.

 

Ontdek het volledige assortiment van Garden of Life-producten.

 

Hoe we duizenden ingrediënten vanaf het zaadje volgen

Jouw gezondheid

Hoe we duizenden ingrediënten vanaf het zaadje volgen

Buitengewone gezondheid begint met buitengewone ingrediënten. Daarom is traceerbaarheid belangrijker voor ons dan winst. We willen immers uitsluitend het puurste voedsel inkopen.

2020-07-22 14:44:45van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert