Jouw gezondheid

Vitamine B: voordelen van de verschillende soorten

Er zijn in totaal acht B-vitaminen die samen het vitamine B-complex vormen. Elke individuele B-vitamine is verantwoordelijk voor verschillende delen van het lichaam en biedt een breed scala aan voordelen. Hoewel we B-vitaminen kunnen halen uit een uitgebalanceerd, gezond dieet, zal de introductie van verschillende soorten vitamine B-supplementen ervoor zorgen dat je optimale waarden haalt voor jouw behoeften.

Lees verder om te ontdekken waarom vitamine B belangrijk is voor je gezondheid, evenals de soorten vitamine B die je in je routine kunt opnemen.

 

Shop vitamine B12-supplementen

Vitamine B: voordelen voor je welzijn 

B-vitaminen hebben diverse voordelen, vooral voor je algehele gezondheid en welzijn.  Maak kennis met een paar van de voordelen die B-vitaminen je kunnen bieden:

  • Verbeterde slaapkwaliteit
  • Verhoogd energieniveau
  • Stemmingsverbetering
  • Gezonder zenuwstelsel

Soorten vitamine B 

B12

B12 staat vooral bekend als de energievitamine en kan worden ingenomen voor zijn energiegevende effecten. Helaas kan deze B-vitamine niet door je lichaam worden aangemaakt en moet daarom worden verkregen via je voeding. Vitamine B12 zit doorgaans in dierlijke producten, dus als je geen vis, vlees of zuivelproducten eet, moet je misschien B12 aanvullen om de gewenste waarden te bereiken.

Onze Organics Vitamine B12 Spray is gemaakt van de beste ingrediënten uit volwaardige ingrediënten en is ontwikkeld om een actieve levensstijl te ondersteunen. Voldoende B12-waarden kunnen onze concentratie verbeteren, de gezondheid van ons hart ondersteunen en het risico op het ontwikkelen van bloedarmoede verminderen.

Thiamine (vitamine B1) 

Thiamine speelt een belangrijke rol bij de afbraak en afgifte van energie uit voedsel. Het zit in voedingsmiddelen zoals erwten, noten, volkorenbrood en vers fruit zoals bananen en sinaasappels.

Riboflavine (vitamine B2) 

Riboflavine helpt de huid, de ogen en het zenuwstelsel gezond te houden. Je kunt het binnenkrijgen via voedingsbronnen zoals paddenstoelen, eieren en zuivelproducten zoals melk en yoghurt.

Niacine (vitamine B3)

Niacine speelt ook een belangrijke rol bij het helpen van het lichaam om energie vrij te maken uit voedsel. Het kan helpen om de huid en het zenuwstelsel gezond te houden en te laten functioneren. Voedselbronnen zijn onder andere vlees, vis en eieren.

Pantotheenzuur

Pantotheenzuur staat bekend als ontstekingsremmend middel en kan helpen bij het verminderen van stress. Het komt van nature voor in eieren, kip, lever en rundvlees. Vegetariërs en veganisten kunnen een goede hoeveelheid pantotheenzuur binnenkrijgen via paddenstoelen en avocado’s.

Vitamine B6

Vitamine B6 zit in verschillende voedingsmiddelen, zoals pinda’s, sojabonen, tarwekiemen, melk en gevogelte. Het heeft een groot aantal potentiële voordelen, waaronder het ondersteunen van de gezondheid van de ogen, het ontgiften van de lever en het helpen bij een gezonde nachtrust.

Biotine (vitamine B7)

Biotine komt voor in een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, maar meestal in zeer kleine hoeveelheden. Het wordt veel gebruikt voor de gezondheid van haar, huid en nagels.

Collagen Beauty Powder is een heerlijk smakend, grasgevoerd, niet-ggo-getest collageensupplement met een optimale dosis van 2.500 mcg biotine. Het bevat bovendien vitamine C dat bijdraagt tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid.

Folaat (vitamine B9)

Folaat zit in veel voedingsmiddelen, zoals groene bladgroenten, erwten en peulvruchten zoals kikkererwten en kidneybonen. De kunstmatige vorm van folaat staat bekend als foliumzuur en wordt vaak gebruikt om bloedarmoede te behandelen.

Vitamin Code Healthy Blood bevat 400 mcg foliumzuur naast vitamine B6, levende bacteriën en enzymen, en vitamine C om te helpen bij de opname van ijzer.

Nu je alles weet over de soorten vitamine B, bespreken we graag of je ze zou moeten innemen.

Waarom vitamine B-supplementen nuttig kunnen zijn

Hoewel het gemakkelijker en handiger kan zijn om een multivitamine zoals Vitamin Code Men en Vitamin Code Women in je dagelijkse routine op te nemen, kunnen we soms baat hebben bij het nemen van individuele vitamines om tekorten aan te vullen.

Als je besluit om vitamine B aan te vullen, dan zou een B-complex alle bases moeten dekken en je moeten helpen om een goed werkend immuunsysteem en een geweldig energieniveau te krijgen.

Shop vitamine B12-supplementen


Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert