Jouw gezondheid

Een inleiding tot mindful eten

Mindful eten betekent dat je mindfulness integreert bij je maaltijden en snacks. Mindfulness houdt in dat je bewust aandacht schenkt aan elk moment, en er bewust bij stilstaan hoe je je voelt en waarom je je zo voelt. 

 

Mindful eten kan ervoor zorgen dat je op een gezondere manier van je eten geniet, want het stimuleert je om je bewust te zijn van je emoties, behoeften en de triggers die daarmee gepaard gaan. Het draait om het behouden van je gezondheid en welzijn, en de tijd nemen om te waarderen wat je in je lijf doet. 

Focus op de zintuigen 

 

Mindfulness betekent al je zintuigen gebruiken, aandacht schenken aan wat je om je heen kunt zien, horen, aanraken, voelen en ruiken. En dit kan worden uitgebreid naar mindful eten. 

 

Neem er de tijd voor om de kleur, geur, textuur en smaak van je eten in je op te nemen. Luister naar het geluid dat het maakt als je erin bijt. 

 

woman biting into a watermelon slice

 

Geniet van elke hap door je eten zo smaakvol mogelijk te maken. Van kruiden en specerijen tot gearomatiseerd eiwitpoeder, er zijn zoveel mogelijkheden om recepten een meer complexe smaak te geven. Geef je creativiteit de vrije loop, eet langzaam en geniet van het resultaat.

 

Luister naar je lichaam 

 

Aandacht schenken aan het eten houdt in dat je je telefoon weglegt, de tv uitzet, jezelf afsluit van andere afleidingen en volledig en bewust geniet van je eten en van de mensen met wie je een maaltijd deelt. Maaltijden worden een meer sociale, fijne ervaring als je samen met anderen eet en je eten deelt 

 

Being more mindful while you eat means eating at a slower pace, listening to your body and stopping when you’re full. It also means eating when your body tells you to, which may mean straying slightly from traditional mealtimes. It’s a good idea to have a supply of healthy snacks handy to quieten any stomach rumbles, but make sure you’re consuming these in the same mindful way as your meals.

 

Probeer ook in te spelen op de emoties die ervoor zorgen dat je je toevlucht neemt tot comfort food. Misschien ervaar je die emoties doordat je je verveelt of ongerust maakt. Dit erkennen is de eerste stap om deze kwesties aan te pakken en ze ergens anders op te richten.  

Denk na over de herkomst van je eten. 

 

Je bewust zijn van de herkomst van je eten is nog een manier om mindfuller te eten. Zuivere, biologische ingrediënten van duurzame herkomst eten houdt in dat je precies weet wat je in je lichaam doet ter ondersteuning van je gezondheid en welzijn. 

 

Bij Garden of Life zijn we er enorm trots op dat de herkomst van elk ingrediënt in onze producten kan worden herleid. Wij werken nauw samen met een netwerk goedgekeurde boeren die de kiemen, bonen en zaden verbouwen die je terugvindt in onze proteïnepoeders.  

 

Als je extra vitaminen wilt toevoegen aan je dieet, raden we onze reeks Organics aan: gemaakt van 100% biologische ingrediënten, waardoor je helemaal weet wat je in je lichaam doet. 

 

 

Probeer uit de buurt te blijven van bewerkte voedingsmiddelen en neem er de tijd voor om je favoriete eten te bereiden met rauwe of verse ingrediënten. Als je nadenkt over de herkomst van je eten in plaats van dat je het gewoon beziet als een eindproduct, kunnen zowel je relatie met eten als de emoties die je erbij voelt, veranderen. 

 

Zelf eten koken kan je helpen om net zo te genieten als het bereiden van een maaltijd als van het eten ervan. Hierdoor ervaar je alles mindfuller. 

 

Kom meer te weten over hoe goed het voor je welzijn is om mindful te zijn door te luisteren naar je gevoel: 

 

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

Jouw gezondheid

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

2020-10-19 14:45:46van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert