Jouw gezondheid

Hoe je voldoende vitamine D binnenkrijgt in de winter

Wat is vitamine D?

 

Ons lichaam heeft vitamine D nodig om normaal te kunnen functioneren. Deze vitamine speelt namelijk een sleutelrol bij het ondersteunen van ons immuunsysteem en de spierfunctie, evenals bij het behoud van normale botten en gezonde tanden. De zon vormt een natuurlijke bron van vitamine D, vandaar ook de naam ‘de zonnevitamine’. Voldoende vitamine D binnenkrijgen tijdens de koudere herfst- en wintermaanden kan nog best lastig zijn.

 

Wat zijn de tekenen van een vitamine D-tekort?

 

Bij een tekort aan vitamine D ervaar je mogelijk de volgende symptomen:

 

  • Vermoeidheid
  • Uitputting
  • Spierpijn
  • Gewrichtspijn
  • Slecht humeur

 

Wat zijn de voordelen van vitamine D?

 

Het is belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen, omdat het de opname van calcium en fosfaat in de botten bevordert. Dit zorgt ervoor dat ze sterk en gezond blijven. Vitamine D kan bovendien je humeur verbeteren en vermoeidheid verminderen.

 

 

woman enjoying winter sun with her legs up

 

Kun je vitamine D binnenkrijgen in de winter?

 

Naarmate het buiten kouder wordt en de dagen korter worden, brengen we meer tijd binnen door. Dit betekent dat we niet worden blootgesteld aan natuurlijk zonlicht, en dit is onze belangrijkste bron van vitamine D. En als we dan toch naar buiten gaan, wikkelen we ons in lagen warme kleding, wat ook onze natuurlijke inname van de zonnevitamine belemmert.

 

Hoewel we in ons dieet meer vitamine D kunnen binnenkrijgen met voedingsmiddelen zoals zalm, sardines, rood vlees en eidooiers, is het toch een goed idee om in de winter vitamine D-supplementen te nemen om ervoor te zorgen dat je toch de juiste hoeveelheid binnenkrijgt.

 

Als je een specifiek dieet volgt, zoals vegetarisch of veganistisch, of een intolerantie hebt voor sommige van deze voedselbronnen met vitamine D, is het des te belangrijker dat je het hele jaar door vitamine D-supplementen slikt.

 

Hoe je in de wintermaanden vitamine D binnenkrijgt

 

Het wordt aanbevolen om gedurende de herfst- en wintermaanden vitamine D-supplementen in te nemen om je lichaam te helpen normale botten en een gezond immuunsysteem te behouden. Garden of Life heeft een groot assortiment vitamine D-supplementen, van veganistische sprays tot tabletten en eiwitpoeders, die jou in de winter van vitamine D zullen voorzien. Bekijk ons volledige assortiment hieronder:

 

1. Vitamine Code Raw D3 5.000 IE

 

Onze Vitamine Code Raw D3 bevat 5.000 IE vitamine D3 per capsule en is een van de bestsellers van Garden of Life. Dit supplement met hoge dosis is perfect voor iedereen die mogelijk een vitamine D-tekort heeft. Het is het ideale supplement om je vitamine D-gehalte een snelle boost te geven in de wintermaanden.

 

Deze capsules zijn gemaakt van rauwe, volwaardige groenten en fruit. Bovendien bevatten ze microbiomen en spijsverteringsenzymen ter ondersteuning van het immuunsysteem en het behoud van een goede botgezondheid.

 

 

Vitamine Code Raw D3 is ook verkrijgbaar met 2.000 IE vitamine D3.

 

2. Vitamine D Spray

 

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je vitamine D-inname te verhogen, biedt onze veganistische vitamine D-spray uitkomst. De spray is verkrijgbaar in de overheerlijke smaak vanille. Spray Organics Vegan D3 Spray simpelweg eenmaal daags in je mond of meng het met jouw favoriete drankje voor een snelle boost vitamine D.

 

Vitamine D-sprays bieden meerdere voordelen, zeker voor degenen die het moeilijk vinden om tabletten door te slikken. Je krijgt 1.000 IE vitamine D3 per keer sprayen binnen. Deze spray wordt gemakkelijk opgenomen in je systeem en het smaakt ook nog eens heerlijk.

 

 

3. Vitamine D Kauwtabletten

 

Voor degenen die moeite hebben om tabletten door te slikken, hebben we een andere optie om de inname van vitamine D te verhogen: onze Organics Vegan D3 Framboos-Citroen Kauwtabletten. Elke kauwtablet is gemaakt van verse groenten en fruit, bevat 2.000 IE vitamine D3 en is volledig veganistisch. Deze tabletten zijn de perfecte aanvulling op je dagelijkse routine en kunnen je helpen je vitamine D-inname in de winter op peil te houden.

 

 

Kom meer te weten over de beste vitamines voor kinderen op onze blog:

 

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Jouw gezondheid

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Vitaminesupplementen zijn niet alleen voor volwassenen. Vitamines voor kinderen zijn op z'n minst net zo belangrijk.

2020-06-18 13:11:35van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert