Jouw gezondheid

Hebben mannen en vrouwen verschillende vitamines nodig?

Een juiste balans van vitamines is essentieel voor een gezond lichaam, maar bestaan er eigenlijk verschillen tussen de soorten vitamines die mannen en vrouwen nodig hebben?

 

Er is niet een eenvoudig antwoord waarbij we kunnen zeggen er één perfecte vitamine bestaat voor alle mannen en één andere voor alle vrouwen. Het is namelijk zo dat iedereen – ongeacht hun geslacht – eigen unieke behoeften heeft. Iedereen wordt blootgesteld aan verschillende hoeveelheden zonlicht, haalt verschillende voedingsstoffen uit zijn dieet en heeft een andere darmflora. Dit betekent dat ieder van ons een tekort kan hebben aan totaal andere vitamines.

 

Toch bestaan er bepaalde problemen die mannen doorgaans vaker ervaren dan vrouwen. En vrouwen kunnen op verschillende momenten in hun leven extra ondersteuning nodig hebben bij hun vitamine-inname, zoals tijdens een zwangerschap.

 

Welke vitamines zou iedereen moeten gebruiken?   

 

Er zijn enkele vitamines die iedereen nodig heeft om gezond te blijven. Als je een plantaardig dieet volgtvind je het mogelijk lastig om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgenVitaminesupplementen bieden hier uitkomst. Om te beginnen heeft iedereen zeker de volgende vitamines nodig:

 

  • Vitamine A voor gezonde ogen en een robuust immuunsysteem*
  • Vitamine B12 voor gezond bloed en een gezond zenuwstelsel
  • Vitamine C voor gezonde bottenhuid en tanden
  • Vitamine D om het calciumgehalte in het bloed te reguleren voor een betere botgezondheid§

 

Onze Organic-vitaminesprays zijn volledig biologisch, veganistisch en bevatten geen ggo’s. Deze sprays zijn een geweldige en eenvoudige manier om je dagelijkse dosis vitamines binnen te krijgen. Eén keer in je mond sprayen kan de hoeveelheid van alle vitamines in je lichaam direct boosten. Wanneer je dit dagelijks doet, zullen de resultaten je al snel opvallen.

 

Daarnaast bestaan er ook een aantal essentiële mineralen die iedereen nodig heeft om het lichaam gezond te houden. Zo biedt een mineraal als magnesium bijvoorbeeld een groot aantal voordelen, waaronder het reguleren van spieren, waardoor je je prestaties tijdens het sporten een boost kunt geven.± Met ons Whole Food Magnesium Powder kun je gemakkelijk extra magnesium aan je dieet toevoegen. Onder de voordelen vallen onder meer het verminderen van stress en vermoeidheid. Je kunt het poeder simpelweg toevoegen aan je shakes.

 

 

Het is ook belangrijk om voldoende zink binnen te krijgen. Dit mineraal helpt je lichaam bij het omzetten van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie. Probeer onze Vitamin Code Raw Zinc-supplementen – die ook nog eens vitamine C bevatten – en geef je gezondheid en immuunsysteem een boost, met als bijkomend voordeel dat het ook nog eens goed is voor je huid.

 

Welke vitamines zouden mannen moeten gebruiken? 

 

Elke man is anders. Hetzelfde geldt dus voor de vitamines die elke man nodig heeft. Toch hebben mannen vaker last van bepaalde problemen dan vrouwen, zoals bijvoorbeeld gastro-oesofageale reflux.

 

Once Daily Men’s Capsules bevatten vijftien verschillende bacteriestammen om de gezondheid van de dikke darm, de spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen. Het innemen van verschillende microbiomen draagt bij aan een gezonde darmflora, en dit heeft op zijn beurt weer voordelen voor het immuunsysteem.

 

De darmen en het immuunsysteem zijn nauw met elkaar verbonden. Er wordt zelfs aangenomen dat het merendeel van het immuunsysteem van een persoon zich in de spijsvertering bevindt, daar waar er veel antilichamen worden geproduceerd. Ontdek ons volledige assortiment microbioomsupplementen.

 

Welke vitamines zouden vrouwen moeten gebruiken? 

 

Wanneer we het over vitamines voor vrouwen hebben, moeten we toch echt beginnen met ijzer. Vrouwen met bijzonder zware menstruaties lopen een groter risico op het ontwikkelen van een ijzertekort. In dergelijke gevallen zijn ijzersupplementen noodzakelijk. Vrouwen van negentien tot vijftig jaar hebben 14,8 mg ijzer per dag nodig. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg ijzer binnenkrijgt.

 

Maar vrouwen kunnen ook baat hebben bij vitamine B12. Zeker wanneer ze zwanger zijn. Aangezien vitamine B12 essentieel is voor het zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen, kan deze vitamine een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de foetus gedurende de zwangerschap.

 

Net als mannen kunnen ook vrouwen microbioomsupplementen innemen om hun darmen en vaginale gezondheid te verbeteren. Er wordt aangenomen dat microbiomen kunnen helpen bij het bestrijden van aandoeningen zoals schimmelinfecties en bacteriële vaginose.

 

Onze Once Daily Women’s Capsules bevatten zestien verschillende bacteriestammen om de gezondheid van de vagina, spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen. Deze capsules helpen vrouwen in hun behoeften te voorzien.

 

Bovendien hebben vrouwen extra ondersteuning nodig tijdens de zwangerschap en wanneer ze borstvoeding geven om hun lichaam gezond en in balans te houden. Een divers microbioom komt zowel de gezondheid van moeder als baby ten goede. Dit is dan ook precies waar onze Once Daily Prenatal Capsules voor zijn ontworpen.

 

Deze supplementen bevatten zestien verschillende bacteriestammen en hoeven gedurende de zwangerschap slechts één keer per dag te worden ingenomen. Dit maakt het stukken makkelijker om ze in het toch al zo drukke leven in te passen.

 

Bij Garden of Life hebben we een groot assortiment van multivitaminen, darmsupplementen en eiwitpoeders voor een pure, gezonde levensstijl, waaronder veel veganistisch, vegetarisch en producten zonder soja, gluten en zuivel. Bekijk het volledige assortiment.

 

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Jouw gezondheid

Vitaminen voor kinderen: alle feiten op rij

Vitaminesupplementen zijn niet alleen voor volwassenen. Vitamines voor kinderen zijn op z'n minst net zo belangrijk.

2020-06-18 13:11:35van Garden of Life

 

Vitamine A draagt bij aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen; Vitamine A draagt bij aan een goed werkend immuunsysteem

 

† Vitamine B12 draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel; Vitamine B12 draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen

 

‡ Vitamin C contributes to the normal formation of collagen for healthy teeth, skin and bones

 

Vitamin D contributes to a healthy calcium level in the blood

 

± Magnesium contributes to normal muscle functionGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert