Jouw mentale gezondheid

4 gezonde ontbijtrecepten voor je hersenen

Het is waar wat ze zeggen: ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!

 

Goed ontbijten zorgt er niet alleen voor dat je je lichaam van de nodige brandstof voorziet om de dag door te komen, maar een gezond ontbijt vol voeding voor de hersenen bevordert bovendien de hersenfunctie, concentratie en focus.

 

Welk eten is goed voor je hersenen? Ontdek in het onderstaande artikel welke voedingsmiddelen je kunnen helpen beter te concentreren. Probeer deze voedingsmiddelen bij het ontbijt binnen te krijgen om je brein een boost te geven en je dag zo goed mogelijk te beginnen:

 

Welke voeding kan helpen om je beter te concentreren?

Jouw mentale gezondheid

Welke voeding kan helpen om je beter te concentreren?

Ontdek de voedingsmiddelen en supplementen die je concentratie en focus kunnen helpen verbeteren.

2022-05-23 08:50:09van Garden of Life

 

Van smoothies boordevol blauwe bessen tot heerlijke havermout: ontdek onze favoriete gezonde ontbijtrecepten die je helpen om je brein een boost te geven. Bekijk ook ons assortiment supplementen voor gezonde hersenen om jouw brein nog beter te laten functioneren.

 

4 ontbijtrecepten voor gezonde hersenen

 

Begin jouw dag met deze geweldige ontbijtideeën en geef jouw brein een boost:

 

1) Bosbessensmoothie

 

Ze mogen dan klein zijn, maar bosbessen zijn rijk aan voedingsstoffen die jouw hersenen ten goede komen. Bosbessen bevatten antioxidanten en kunnen helpen om je hersencellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Bovendien kunnen ze helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie.

 

Of je ze nu in een smoothie mengt of toevoegt als topping aan je Griekse yoghurt, bessen zijn de perfecte aanvulling op je ontbijt.

 

Begin jouw dag zo goed mogelijk en geniet van een eiwitsmoothie met bosbessen. Bekijk onze favoriete recepten voor eiwitsmoothies hier:

 

Onze beste eiwitrijke fruitsmoothie recepten

Recepten

Onze beste eiwitrijke fruitsmoothie recepten

Fruitsmoothies zijn een van de gezondste ontbijtkeuzes. Je kunt zelf kiezen hoeveel verschillende fruit je in jouw smoothie verwerkt. En hoe meer fruit je toevoegt, hoe meer verschillende vitamines je binnenkrijgt.

2020-06-18 13:49:31van Garden of Life

 

2) Overnight oats

 

Volkorengranen verdienen zeker hun status als superfood. Ze helpen niet alleen een gezond hart te ondersteunen, maar kunnen boven de hersenfunctie te stimuleren door een gezonde bloedtoevoer naar de hersenen te bevorderen.

 

Havermout is een fantastische manier om meer volkoren granen aan je dieet toe te voegen. Voor mensen die ’s ochtends maar weinig tijd hebben, bieden overnight oats uitkomst. Deze zijn eenvoudig de avond van tevoren te bereiden. Je kunt er ook voor kiezen om in het weekend wat gezonde havermoutmuffins te bakken. Zo heb je een ontbijt klaarliggen dat je hersenen stimuleert en dat je onderweg kunt eten.

 

Voor het bereiden van overnight oats heb je het volgende nodig:

 

  • 45 g havermout (glutenvrije havermout is ook goed)
  • 180 ml melk (haverdrink, amandeldrink, kokosdrink of sojadrink zijn goede keuzes)
  • 1 schep eiwitpoeder (ongeveer 1,5 tl eiwitpoeder)

 

Besprenkel met jouw favoriete smaken, van bessen voor gezonde hersenen tot banaan en chocolade. Laat je inspireren door onze vijf beste recepten voor overnight oats:

 

 

3) Eieren

 

Begin je dag met het ultieme voedsel om jouw brein een boost te geven: eieren. Gepocheerd, gebakken, geklutst of gekookt, op welke manier je jouw eieren ’s ochtends ook eet, ze kunnen jouw hersenen en cognitieve functies een boost geven. Eieren zitten namelijk boordevol voedingsstoffen.

 

Eieren bevatten van nature choline, een essentiële voedingsstof die een rol speelt bij belangrijke hersenfuncties, waaronder het geheugen en ons humeur. Bovendien bevatten ze vitamine B12, dat bijdraagt aan het verminderen van vermoeidheid. Zo kun je jouw vermogen om je te concentreren en focussen vergroten.

 

Probeer ook eens een ontbijtomelet met spinazie voor een extra boost van hersenstimulerende voedingsstoffen. Of maak Eggs Royale met zalm om je dagelijkse dosis omega-3-vetzuren binnen te krijgen. Vette vis bevat namelijk DHA, dat bijdraagt aan het behoud van een normale hersenfunctie.

 

poached eggs on toast with salmon

 

4) Ontbijtrepen met noten

 

Onze lijst met voeding voor de hersenen zou onvolledig zijn zonder noten en zaden! Om ze op eenvoudige manier onderdeel te maken van jouw ontbijtroutine, kun je jouw eigen biologische ontbijtrepen maken.

 

Aangezien ontbijtrepen vol zitten met ingrediënten waarvan de voedingsstoffen langzaam worden afgegeven, zoals havermout, noten, honing en pindakaas, is het de perfecte optie om je langer een vol gevoel te geven.

 

Zorg ervoor dat de repen noten en zaden bevatten. Dit is een goede manier om eiwitten en essentiële gezonde vetten binnen te krijgen en de gezondheid van je hersenen te stimuleren. Walnoten en lijnzaad zijn een geweldige bron van omega-3 en kunnen je helpen beter te concentreren.

 

Om jouw eigen ontbijtrepen met noten te maken, heb je het volgende nodig:

 

  • 200 g havermout
  • 125 g noten of zaden (pompoenpitten, chiazaden, zonnebloempitten en gehakte pinda’s zijn goede opties)
  • 35 g pindakaas
  • 2 tl ahornsiroop
  • 3 geprakte rijpe bananen
  • Optioneel: eiwitpoeder

 

Supplementen voor gezonde hersenen

 

Door te weten welk eten goed is voor je hersenen en een gezond, evenwichtig dieet te volgen, voorzie je jouw hersenen van de brandstof die ze nodig hebben om normaal te functioneren.

 

Naast goed ontbijten kan het ook een goed idee zijn om de gezondheid van de hersenen een extra boost geven met behulp van supplementen. Wij hebben een breed assortiment supplementen voor gezonde hersenen die speciaal zijn samengesteld om de gezondheid van jouw psychologische en cognitieve functies te optimaliseren.

 

Van magnesiumpoeder en microbiomen tot ashwagandha en omega-3 supplementen: bekijk hieronder een selectie van onze supplementen voor gezonde hersenen:

 

 

Bekijk ons volledige assortiment van supplementen voor gezonde hersenen hier:

 

[Shop Brain Health Supplements button] – link naarhttps://www.gardenoflife.co.uk/your-needs/brain-health-and-wellbeing.list

 

Ontdek de voordelen van magnesium voor jou en je gezondheid in dit artikel:

 

Waarom magnesium essentieel is voor een goede gezondheid

Jouw gezondheid

Waarom magnesium essentieel is voor een goede gezondheid

2022-01-04 11:29:59van Garden of Life

 



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert