Jouw lichaam

Zo krijg je meer energie zonder cafeïne 

woman waking up with lots of energy in bed

Of het nu’s ochtends is of wanneer je ’s middags in een dipje zit, cafeïne is vaak de eerste keuze wanneer je een energieboost nodig hebt.

 

Van koffie en thee tot energiedrankjes, cafeïnehoudende dranken zijn een populaire keuze voor wie een energieboost nodig heeft, maar wist je dat er tal van andere manieren zonder cafeïne zijn om jezelf een opkikker te geven?

 

Als je op zoek bent naar manieren om minder koffie te drinken, is het een goed idee om een van de volgende natuurlijke manieren om je energie te stimuleren te proberen. Van dieet en lichaamsbeweging tot energiesupplementen: wij hebben onze beste tips voor een energieboost voor jou op een rijtje gezet. Volledig cafeïnevrij.

 

Zes manieren om meer energie te krijgen zonder cafeïne

 

1) Ga naar buiten

 

Naar buiten gaan en tijd doorbrengen in de natuur kan je energieker doen voelen, zeker als het mooi weer is! Zonlicht zorgt ervoor dat jouw vitamine D-spiegels op peil blijven. Op deze manier verbeter je jouw stemming, vermindert je vermoeidheid en ondersteun je je algehele gezondheid en een reeks andere belangrijke lichaamsfuncties.

 

De natuur geeft je niet alleen meer energie, maar bevordert ook jouw creativiteit, concentratie en prestaties.

 

2) Eet gezond

 

De uitdrukking ‘je bent wat je eet’ kan zeker kloppen. Wat je eet kan van invloed zijn op hoe je je voelt. Het is dan ook belangrijk dat je voedingsmiddelen kiest die jou van energie voorzien en ervoor zorgen dat je je langer verzadigd voelt.

 

Het best is om een reeks complexe koolhydraten te eten, zoals fruit, groenten, volkoren granen en bonen. Deze voorzien je van de energie die je gedurende de dag verbrandt. Magere eiwitten zoals vis, kip, eieren en tofu zijn ook een prima optie om je bloedsuikerspiegel gezond te houden en om je energieniveau op peil te houden. Tot slot laten gezonde vetten zoals avocado, noten, zaden en kokosnoot je vol en verzadigd voelen.

 

woman drinking water from a bottle

 

3) Blijf gehydrateerd

 

Weersta de verleiding om een kop koffie of een blikje cola te pakken wanneer je iets wilt drinken. Kies in plaats daarvan voor water. We weten dat water niet zo aantrekkelijk klinkt als een karamel latte met magere melk, maar het is belangrijk om je lichaam gehydrateerd te houden om gevoelens van vermoeidheid en slaperigheid te voorkomen.

 

Geef jezelf een meer energie zónder cafeïne door veel water te drinken om uitdroging te voorkomen. Uitdroging kan je concentratie, humeur en prestaties beïnvloeden. Houd dus een waterfles in de buurt die je de hele dag bij kunt vullen. Deze waterfles dient dan als geheugensteuntje om water te drinken in plaats van cafeïne.

 

4) Ga wandelen

 

Ga de cafeïne uit de weg, letterlijk! Een wandeling kan je voorzien van energie en je zintuigen prikkelen. Of je nu een stukje loopt door je woning, tuin of buiten, even de benen strekken kan je helpen om je hoofd leeg te maken en je stemming te verbeteren doordat er tijdens een wandeling ‘feel good’-hormonen, zoals serotonine en endorfine, vrijkomen.

 

5) Neem een powernap

 

Het klinkt misschien wat vreemd om te gaan slapen om je energieker te voelen, maar een korte powernap kan je echt helpen om je alertheid, geheugen en algemene energie een boost te geven. Hoewel het niet aan te raden is om tijdens het werk aan je bureau te slapen, kan een dutje van twintig tot dertig minuten ervoor zorgen dat je je frisser, opgeladen en energiek voelt. Zelfs een dutje van tien minuten kan je al een energieboost geven!

 

6) Energiesupplementen en -vitamines

 

Dat je plotseling minder energie hebt, kan te wijten zijn aan een gebrek aan essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. Door vitamines en supplementen te gebruiken kun je minder koffie drinken en toch jouw energiepeil op natuurlijke wijze een boost geven.

 

Vitamines voor meer energie

 

Ontdek bij Garden of Life welke vitamines je kunt nemen om jouw energiepeil te verhogen.

 

B-vitamines

 

Als je op zoek bent naar vitamines voor meer energie, is vitamine B de juiste keuze. Het vitamine B-complex bestaat uit acht B-vitamines en staat erom bekend een normaal energieleverend metabolisme te ondersteunen. Bovendien kan het helpen gevoelens van vermoeidheid te verminderen.

 

Het meest voorkomende tekort aan een B-vitamine is het vitamine B12-tekort, aangezien het lichaam dit niet zelf kan aanmaken. Aangezien vitamine B12 van nature in dierlijke producten voorkomt, lopen mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen een groter risico op een tekort aan vitamine B12. Voor hen is het een goed idee om supplementen te nemen. Ga vermoeidheid tegen en geef jezelf een energieboost met deze vitamine B-supplementen:

 

 

Ashwagandha

 

Tabletten met ashwagandhakruiden zijn een geweldige manier om een natuurlijke energieboost te krijgen. Ashwagandha wordt al eeuwenlang in de traditionele Ayurvedische geneeskunde gebruikt. Het helpt stress te verminderen en ondersteunt een optimaal energieniveau.

 

Neem tweemaal daags Organics Kruiden Ashwaganda-tabletten om je lichaam te helpen zich aan te passen aan stress en je energieniveau te verhogen.

 

 

MCT-poeder

 

Als je een koolhydraatarmdieet volgt, kan het lastig zijn om je lichaam te voorzien van de energie die het nodig heeft om normaal te functioneren.

 

MCT’s (middellange-keten triglyceriden), van nature gevonden in kokosolie, zijn een type vetzuur dat makkelijker verteerbaar is dan vetzuren met een lange keten. Het gevolg hiervan is dat ze direct in energie kunnen worden omgezet en je dan ook direct een energieboost geven.

 

Voeg ons Keto Biologisch MCT Poeder toe aan jouw shakes, smoothies, of bakwaren voor een snelle energieboost zonder cafeïne.

 

 

Macawortel

 

Macawortelpoeder, ook bekend als Peruviaanse ginseng, is een kruidensupplement dat jouw lichaam kan voorzien van een nutritionele energieboost.

 

Organics Kruiden Macawortelpoeder bevat een uitgebreide combinatie van levende bacteriën en een breed scala aan essentiële vitaminen en mineralen. Het is de perfecte veganistische, biologische en natuurlijke manier om jezelf een energieboost te geven zonder cafeïne.

 

 

Bietengummies

 

Een andere wortel die energie verstrekt en de gezondheid van het hart ondersteunt, is de kleurrijke en opvallende rode biet. Bieten zitten boordevol essentiële vitaminen, mineralen, polyfenolen en krachtige antioxidanten. Bovendien zijn ze rijk aan nitraten die helpen om onze spieren en cellen van zuurstof te voorzien.

 

Onze biologische Bietengummies bevatten plantaardige vitamine D3 en B12 en zijn samengesteld om de energieproductie te bevorderen en de gezondheid van het hart te ondersteunen.

 

Geef je lichaam de natuurlijke energieboost die het nodig heeft met deze smakelijke, veganistische gummyvitamines met frambozensmaak.

 

 

Appelazijngummies

 

Op zoek naar een natuurlijkere energieboost vol cafeïne? Onze Organics Apple Cider Vinegar Energy Gummies bieden uitkomst.

 

Neem drie gummyvitamines per dag voor 40 mg natuurlijke cafeïne afkomstig van biologische koffiebes en biologische groene thee. Profiteer van de voordelen van 1000 mg appelciderazijn in dit lekkere energiesupplement en voorzie je lichaam van volwaardige vitamine B12. Deze gummies zijn ontworpen om je beter te laten focussen en je lichaam een energieboost te geven.

 

 

Ontdek alles wat je moet weten over veganistische gummyvitamines in dit artikel:

 

Jouw introductie tot veganistische vitaminegummies

Jouw gezondheid

Jouw introductie tot veganistische vitaminegummies

Bekijk ons volledige assortiment veganistische gummies.

2022-02-28 10:39:23van Garden of Life



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert