Recepten

Eiwitsmoothie met kefir: recepten voor darmgezondheid

Wat is kefir?

Kefir is een yoghurtachtige gefermenteerde drank gemaakt van kefirkorrels. Van oudsher wordt kefir gemaakt van koeien- of geitenmelk, maar er is ook zuivelvrije kefir verkrijgbaar.

Kefir heeft een dunnere consistentie dan yoghurt. Het wordt vaak geconsumeerd als drank of als een kefirsmoothie. Perfect om toe te voegen aan je eiwitshakes of smoothiebowls. Dankzij de gefermenteerde melk zijn kefirsmoothies ook rijk aan goede bacteriën om de gezondheid van je darmen in evenwicht te brengen en te houden.

Aangezien ons darmmicrobioom verantwoordelijk is voor enkele van onze belangrijkste lichaamsfuncties, waaronder de spijsvertering, de hersenfunctie en het metabolisme, is het nuttig om manieren te vinden om je darmgezondheid te verbeteren. Veel mensen gebruiken microbioomsupplementen om de gezondheid van de darmen te ondersteunen. Je kunt ook profiteren van darmvriendelijke recepten en gefermenteerd voedsel zoals kimchi, miso, en van kefirrecepten zoals deze smoothie met Garden of Life Raw Organic eiwitpoeder.

Ons smakelijke eiwitpoeder is perfect om je spieren op te bouwen en te herstellen. Bovendien worden je smaakpapillen verwend met onze heerlijke smaken vanille, chocolade en vanille-chai. Het poeder is gemaakt van plantaardig rauw volwaardig voedsel en bevat vitamine A, D, E en K.

Probeer dit darmvriendelijke recept met kefir en eiwitpoeder voor een snelle en gemakkelijke smoothie.

vanilla kefir smoothie in glass jar with straw

Recept met kefir: kefir-eiwitsmoothie

Prep Time
5 minuten

Ingrediënten

Method

  1. Doe gewoon alle ingrediënten in een blender of shaker en mix tot ze goed gemengd zijn.

  2. Drink het als een eiwitsmoothie of maak je eigen smoothiebowl met vruchten, chiazaadjes en granola. Eet smakelijk!

Shop nu supplementen voor je darmgezondheid


Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert