Jouw gezondheid

Verwezenlijk jouw welzijnsdromen

Wat wil jij bereiken op het gebied van welzijn?  Als je deze vraag niet direct kunt beantwoorden, probeer dan voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt verbeteren aan zowel jouw lichamelijk als geestelijke gezondheid.  

 

Of je nu wilt werken aan jouw fitness of slaaproutine, mindfulness wilt beoefenen in het dagelijks leven of duurzamer wilt eten, door enkele aanpassingen te maken aan jouw levensstijl, kun je jouw dromen op het gebied van welzijn verwezenlijken. 

1. Fitnessdoelen 

 

De meeste mensen zouden graag hun ultieme fitnessniveau bereiken. Om je eigen kunnen te verbeteren, is het een goed idee om na te gaan wat je al doet en te bedenken wat je nog beter kunt doen. 

 

woman running at sunset

 

Het is een goed idee om te beginnen met het analyseren van jouw eigen fitnessroutine. Doe je veel aan gewichtheffen, maar eigenlijk weinig cardio? Of ga je juist vijf keer per week hardlopen en heb je geen tijd over voor krachttraining? Wat je ook doet, een gevarieerde routine is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hele lichaam profiteert van de verschillende soorten lichaamsbeweging. En er zijn voordelen te behalen voor zowel jouw lichaam als geest. 

 

Het kan zo zijn dat je de discipline een beetje laten varen bij het nastreven van jouw fitnessdoelen. Heb je je weleens afgevraagd waarom je zo goed bent in squats? Of waarom je zulke grote gewichten kunt bankdrukken? De reden hiervoor is dat je dit dus altijd doet! Wanneer je aan de slag gaat met jouw zwakkere punten, kun je jouw fitnessniveau van gemiddeld naar geweldig tillen. 

 

Neem Ons Raw Biologisch Eiwit deze mix 20 minuten voor het sporten en verbeter je eigen records.

 

2. Een duurzamer dieet 

 

Door de juiste voedingskeuzes maken, helpen we niet alleen onszelf, maar ook onze planeet. Het volgen van een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet is tegewnoordig makkelijker dan ooit. Je doet het met slechts een paar dieetaanpassingen. 

 

Zo is het verbouwen van je eigen voedsel een geweldige manier om gemotiveerd te blijven bij het volgen van een nieuw dieet. Zelfgekweekte gewassen zijn vers, biologisch en lekker. Bovendien zorgen ze niet voor een grotere ecologische voetafdruk.  

 

Door minder planten en minder vlees te eten, help je de wereldwijde vleesconsumptie te verminderen en voorzie je jouw lichaam van geweldig biologisch voedsel. Probeer dan ook veel biologische groenten, bonen en noten te eten.  

 

 

Wanneer je overstapt op een nieuw dieet, is het belangrijk dat je lichaam nog steeds de vitale vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Onze Vitamin B12 SprayVitamine Code Raw Zink Capsules en Vegan Vitamine D3 Spray zijn makkelijke manieren om meer vitamines binnen te krijgen. 

 

3. Betere nachtrust 

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als een goed dieet en een goede trainingsroutine.

 

woman sleeping

 

Enkele tips voor een geweldige nachtrust: 

 

  • Verminder blootstelling aan blauw licht twee uur voor het slapengaan 
  • Vermijd cafeïne laat op de dag 
  • Doe geen dutjes 
  • Creëer een rustgevende slaapkamer 
  • Train overdag in plaats van ’s avonds laat 
  • Maak je hoofd leeg voordat je gaat slapen 
  • Kalmeer je zelf met ons Organics Kruiden Gouden Poeder. Dit product kan worden gebruikt om een rustgevend drankje voor het slapengaan te bereiden 

Als je nog steeds hulp nodig hebt met je slaap, kan onze Organics Kruiden Nachtspray je helpen ontspannen en sneller in slaap te laten vallen. We hebben deze spray samengesteld als slaapbevorderaar die je voor het slapengaan neemt voor een vredige nachtrust. 

 

4. Ga aan de slag met mindfulness 

 

Bewust zijn van je gedachten en wat er in je lichaam gebeurt, kan een andere manier zijn om je welzijnsdoelen te bereiken. Door mindfulness echt onder de knie te krijgen, moet je je richten op je ademhaling, concentratie, lichaam en gedachten.  

 

Begin door je te concentreren op je ademhaling. Haal drie of vier keer diep adem, en richt je hierbij volledig op je ademhaling. Doe deze oefening dagelijks om je te helpen kalmeren en focussen wanneer dat nodig is. 

 

Bovendien kan het je helpen om jezelf te aarden. Als concentreren op je ademhaling niet werkt, probeer dan eens te zitten en iets in je omgeving aan traken. Focus je op hoe de stoel waarop je zit aanvoelt, of hoe de tafel aanvoelt onder je handen. Met deze oefeneningen kun je jezelf aarden en je geest en bewustzijn tot rust brengen. 

 

Je kunt mindfulness ook toepassing op andere gebieden van je leven, zoals tijdens het bereiden en eten van voedsel. Lees hier meer over mindful eten: 

 Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert