Jouw gezondheid

Hoe je jouw darmmicrobioom kunt verbeteren

Je darmflora verbeteren met het juiste microbioomsupplement voor jou

Aangezien ons darmmicrobioom verantwoordelijk is voor een groot aantal belangrijke lichaamsfuncties, waaronder voedselvertering, stofwisseling en hersenfunctie, is het duidelijk dat de gezondheid van ons microbioom nauw samenhangt met onze algehele gezondheid.

Als onze darmen gezond zijn, zijn wij dat ook. Het is belangrijk om goed voor je darmen te zorgen. Er zijn echter zoveel microbioomsupplementen op de markt, dat het lastig kan zijn om te ontdekken welke het best aansluit op jouw behoeften. Ontdek het assortiment microbioomsupplementen van Garden of Life en begin vandaag nog aan jouw reis om jouw darmflora te verbeteren.

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

Jouw gezondheid

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

2020-10-19 14:45:46van Garden of Life

Wat is een microbioom?

Laten we eerst eens kijken wat een microbioom is. Microbioom is de naam voor de levende bacteriën, schimmels en andere micro-organismen in ons lichaam. Omdat in ons darmmicrobioom zowel goede als slechte bacteriën aanwezig zijn, is het belangrijk goed op onze darmen te letten om ervoor te zorgen dat deze meer goede bacteriën bevatten dan slechte.

Hoe herstel ik mijn darmmicrobioom?

Iedereen heeft zijn eigen unieke microbioom. Dat betekent dat er niet maar één manier is om de gezondheid van het darmmicrobioom te verbeteren. Zo doet de ene manier wonderen voor sommige mensen, maar voor anderen weer niet. In plaats van je te richten op het wegwerken van slechte bacteriën, kun je beter kijken naar manieren waarop je goede bacteriën weer kunt opbouwen en herstellen. Je kunt je darmmicrobioom op twee manieren herstellen: via je voeding (prebiotica) en met goede bacteriën.

Je dieet is een goed begin om je darmmicrobioom te herstellen. Sommige voedingsmiddelen met veel vezels worden geclassificeerd als prebiotica die de goede bacteriën in je darmen helpen voeden. Een plantaardig dieet, zoals het mediterrane dieet, voorziet jou van veel vezelrijk fruit, groenten en volle granen die perfect zijn om de gezonde bacteriën in de darmen te herstellen. Enkele veel voorkomende voedingsmiddelen die enorm veel prebiotica bevatten, zijn onder andere knoflook, uien, bananen, appels en haver.

fibre-rich fruit and veg in mediterranean diet

Je hebt ook een bron van microben nodig om je darmen weer gezond te maken. Microben zijn levende bacteriën die vaak te vinden zijn in gefermenteerd voedsel, zoals kimchi en kombucha. De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid microben binnenkrijgt om de darmgezondheid te herstellen, is door microbioom-supplementen te nemen.

Lees verder om te ontdekken hoe je jouw darmmicrobioom kunt verbeteren en welk darmgezondheidssupplement geschikt is voor jou en je behoeften.

Microbioomsupplementen bij Garden of Life

Garden of Life biedt tal van vitaminen en supplementen aan ter ondersteuning van gezonde darmen. Onze microbioomsupplementen zijn gemaakt van biologische ingrediënten en bevatten gezondheidsbevorderende levende bacterieculturen, speciaal samengesteld voor verschillende leeftijden, geslachten en gezondheidstoestanden.

Wat zit er in Dr Formulated Microbioom Supplementen?

Onze Garden of Life Dr Formulated Microbioom Supplementen zijn gemaakt van wetenschappelijk onderzochte ingrediënten met levende bacterieculturen die de gezondheid van de spijsvertering en het immuunsysteem bevorderen. Dr Formulated Microbioom Supplementen bevatten miljarden verschillende stammen van levende bacteriën, zijn geverifieerd ggo-vrij en zijn speciaal aan de hand van je leeftijd, geslacht en specifieke gezondheidsproblemen afgestemd op jouw behoeften. Bekijk onze meest verkochte Dr Formulated-supplementen:

Raw Microbiome-supplementen

Onze Raw Microbiome-formules bevatten een recordaantal van meer dan 30 microbioom-stammen die het eten van gefermenteerd voedsel nabootsen en jouw darmen voorzien van spijsverteringsenzymen die bijdragen aan de productie van nuttige bacteriën.

Ze bevatten Bulgaars yoghurtconcentraat, wilde Europese kefirkorrels en scobies, waardoor elke capsule maar liefst 100 miljard levende bacterieculturen bevat. Deze capsules hoeven slechts eenmaal per dag ingenomen te worden.

Bovendien zijn onze Raw Microbiome Ultimate Care Capsules door de IndyBest uitgeroepen tot de beste microbioomsupplementen in het algemeen onder de ‘9 beste microbioom- en prebioticasupplementen waarmee je de darmgezondheid kunt helpen verbeteren’.

Primal Defense Microbioom Supplementen

Wat Primal Defense Microbioom Supplementen zo uniek maakt, is de aanwezigheid van homeostatische bodemorganismen (HSO’s). Helaas kunnen wij niet meer teruggrijpen op onze natuurlijke bron van HSO’s uit de grond waarin ons voedsel wordt geteeld, vanwege het gebruik van pesticiden en andere chemicaliën.

Met de Primal Defense Microbioom Supplementen van Garden of Life voorzie je jouw lichaam van de nuttige bacteriën die nodig zijn om zich te verdedigen en verbeter je jouw darmgezondheid. Verkrijgbaar in tablet-, capsule- en poedervorm.

Organics Appelciderazijn Gummies

Appelciderazijngummies zijn gemaakt met behulp van gefermenteerde biologische appels en zijn een geweldige bron van microbiomen en azijnzuur.

Deze gummiesupplementen zijn verkrijgbaar in een reeks heerlijke smaken, waardoor het gemakkelijker wordt om appelciderazijn in jouw dieet op te nemen zonder de wrange zure smaak die je in je mond krijgt als je puur appelciderazijn consumeert. Ons Organics Appelciderazijn Microbioom is een unieke formule die maar liefst 2 miljard kve aan levende bacteriestammen en wholefood vitamine B12 bevat. Bovendien zijn ze vrij van kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen en agressieve chemicaliën. Zo kun je er dus zeker van zijn dat jouw lichaam alleen het goede binnenkrijgt.

Appelazijn: alles wat je moet weten

Jouw gezondheid

Appelazijn: alles wat je moet weten

2021-08-11 11:04:31van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert