Jouw lichaam

Wat zijn de beste vitamines en mineralen voor een gezonde huid?

De beste vitamines voor de huid 

 

Hoe jouw huid eruitziet en aanvoelt, maakt direct duidelijk of jouw lichaam de nodige hydratatie en voeding krijgt. Het is tenslotte het grootste orgaan van je lichaam. Als je niet alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt om je huid gezond en stralend te houden, zal dit snel zichtbaar zijn.

 

Op zoek naar de juiste vitamines voor een gezonde huid? Ga dan voor de pure, natuurlijke ingrediënten die zorgvuldig zijn verbouwd zonder schadelijke chemicaliën en zijn geselecteerd volgens de Garden of Life-methode. Maar welke vitamines zijn daadwerkelijk het best voor de huid en gelaat? Wij laten je hier weten welke vitamines en mineralen je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet en je goed kunt voelen.

 

Vitamine A: de bestrijder van vrije radicalen 

 

Vitamine A is een krachtige natuurlijke antioxidant die kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen op het huidoppervlak. Vrije radicalen zijn onstabiele atomen die oxidatieve stress op je huid kunnen veroorzaken. Dit kan mogelijk leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Bronnen van vrije radicalen zijn onder meer luchtvervuiling, industriële chemicaliën en blootstelling aan röntgenstralen.

 

Deze essentiële vitamine kan helpen deze effecten tegen te gaan en oneffenheden in de huid te verminderen. Bovendien speelt deze vitamine een belangrijke rol bij het herprogrammeren van de cellulaire functie van jouw huid, met als resultaat dat de huid heerlijk zacht aanvoelt en een jeugdige gloed heeft.

 

Je vindt vitamine A in magere melk, eieren, groene groenten zoals broccoli en spinazie, evenals oranje of gele groenten en fruit.

 

 

Vitamine B12: de pigmentregulator 

 

Vitamine B12 wordt niet van nature door je lichaam aangemaakt. Het is dan ook een goed idee om een supplement te vinden voor deze vitamine, zeker als je een plantaardig dieet volgt. Vitamine B12 ondersteunt de gezondheid van de huid door de pigmentproductie in de huid te reguleren. Dit kan hyperpigmentatie en het ontstaan van donkere vlekken voorkomen. Naast de gunstige voordelen voor de huid wordt vitamine B12 ook gebruikt voor het verminderen van vermoeidheid. Al met al is dit dus een geweldige vitaminespray om toe te voegen aan je ochtendroutine.

 

Om een heldere, stralende huid te behouden is het belangrijk dat je dieet vitamine B12 bevat, zeker als je vegetarisch of veganistisch bent. Onze Organics Vitamine B12-spray is een geweldige optie. Eén keer in je mond sprayen kan helpen bij het reguleren van het pigment in je huid. Het is dan ook een perfecte keuze als je last hebt van een oneffen huid of donkere vlekken.

 

 

Vitamine C: de wondervitamine 

 

Bijna iedereen is wel op de hoogte van het scala aan voordelen dat vitamine C biedt, maar toch weten maar weinig mensen hoe deze vitamine de gezondheid van de huid kan bevorderen. Een belangrijk voordeel van vitamine C is dat het antioxidanten bevat die helpen tegen vrije radicalen. Op deze manier ga je vroegtijdige huidveroudering tegen en bescherm je de huid tegen schade van de zon. Daarnaast kan deze wondervitamine ook van vitaal belang zijn voor de aanmaak van collageen, en dit zorgt voor een stevige huid.

 

Hoewel vitamine C het meest voorkomt in citrusvruchten, vind je deze vitamine ook in groenten, waaronder tomaten en broccoli. Om er zeker van te zijn dat je jouw dagelijkse dosis vitamine C binnenkrijgt, kun je voor een supplement kiezen, zoals onze Organics Vitamine C-spray (met een fantastisch pittige sinaasappel-mandarijnsmaak), of een van onze Raw Organic All-in-One-poeders die in verschillende smaken verkrijgbaar zijn, waaronder vanille en chocolade.

 

 

Zink: het ontstekingsremmende mineraal 

 

De juiste mineralen vinden voor de huid is eigenlijk net zo belangrijk als het vinden van de beste vitamines. En zink zou hierbij bovenaan jouw lijst moeten staan. Dit essentiële mineraal heeft natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat zink je kan helpen om de zichtbaarheid van acne of littekens op de huid, evenals lijntjes en rimpels, te verminderen.

 

Vlees is een uitstekend bron van zink, maar als je een plantaardig dieet volgt, kun je ook kiezen voor noten, zaden, kikkererwten, linzen en volle granen. Het enige probleem met zink is dat het lichaam het niet lang opslaat. Als je toch een extra zinkboost wil om jouw huid en immuunsysteem te verbeteren, probeer dan onze Vitamin Code Raw Zinc-capsules en stel zelf vast of je huid er anders uitziet en anders aanvoelt.

 

 

Collageen: het overvloedige eiwit

 

Collageen is een essentieel mineraal dat je huid sterk, elastisch en gehydrateerd houdt. Als het meest voorkomende eiwit in het hele lichaam, is het een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van de huid. Collageen kan zelfs helpen de diepte van rimpels te verminderen. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat collageensupplementen de elasticiteit en hydratatie van de huid kunnen verbeteren en rimpels kunnen verminderen.

 

Verhoog jouw collageengehalte met ons Collagen Beauty Powder dat beschikbaar is in de smaken aardbeienlimonade of cranberry-granaatappel. Deze poeders bevatten bovendien vitamine C en biotine, die je haar, huid en nagels een boost kunnen geven.

 

 

Het assortiment vitamines en supplementen van Garden of Life kan ervoor zorgen dat jouw lichaam geweldig aanvoelt, zowel van binnen als van buiten.



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert