Jouw gezondheid

Waarom Vitamine B12 Belangrijk Is

Hoewel er in totaal acht B-vitamines zijn die samen het vitamine B-complex vormen, is vitamine B12 de meest besproken vitamine. Vitamine B12 is verantwoordelijk voor meerdere functies in het lichaam, waaronder het gezond houden van de bloed- en zenuwcellen. Het is dan ook belangrijk om te begrijpen wat deze essentiële B-vitamine is en waarom vitamine B12 belangrijk is voor onze gezondheid.

 

Ontdek in dit artikel alles wat je moet weten over vitamine B12: voordelen van deze vitamine, in welke voeding vitamine B12 zit en welke vitamine B12-supplementen je in jouw routine kunt opnemen.

 

Wat is vitamine B12?

 

Vitamine B12 speelt een essentiële rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Deze bloedcellen helpen bij het transport van ijzer en zuurstof door het lichaam. Daarnaast draagt vitamine B12 bij aan de normale werking van het zenuwstelsel. Dit is belangrijk om gevoelens van stress en angst in het lichaam te verminderen.

 

Aangezien het lichaam zelf geen vitamine B12 kan aanmaken, moeten we ervoor zorgen dat we voldoende van deze essentiële vitamine binnenkrijgen via onze voeding of door middel van vitamine B12-supplementen.

 

Shop vitamine B12-supplementen

 

food rich in vitamin b12

 

In welke voeding zit vitamine B12?

 

We kunnen voldoende vitamine B12 binnenkrijgen via ons dieet. Aangezien vitamine B12 voornamelijk in dierlijke producten voorkomt, kunnen vegetariërs of mensen die een plantaardig dieet volgen soms te weinig vitamine B12 binnenkrijgen. Zij kunnen overwegen supplementen te nemen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12 omvatten:

 

  • Eieren
  • Yoghurt
  • Zalm
  • Rundvlees
  • Schaaldieren
  • Verrijkte granen

 

Wat gebeurt er wanneer je te weinig vitamine B12 binnenkrijgt?

 

Aangezien vitamine B12 voornamelijk voorkomt in dierlijke producten, komt een tekort van deze stof vaker voor bij vegetariërs en veganisten. Lage niveaus van vitamine B12 kunnen leiden tot:

 

  • Vermoeidheid en uitputting
  • Lusteloosheid
  • Kortademigheid
  • Zwak voelen

 

Als je een of meer van deze symptomen ervaart, kun je jouw vitamine B12-niveaus een steuntje in de rug geven door vitamine B12-supplementen te gebruiken of door meer voedsel met vitamine B12 te consumeren.

 

Waarom vitamine B12 belangrijk is

 

Wist je dat Vitamine B12 voordelen biedt voor je algehele gezondheid en welzijn? Kom hieronder te weten hoe vitamine B12 jou en je gezondheid ten goede kan komen:

 

1. Het kan je energieniveaus verhogen

 

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen in het lichaam. Aangezien deze bloedcellen een essentiële rol spelen bij het rondpompen van zuurstof door het lichaam, kun je je moe of uitgeput voelen bij een lager aantal rode bloedcellen. Met vitamine B12 kun je je rode bloedcellen ondersteunen en de zuurstoftoevoer door het lichaam bevorderen. Dit kan je een energieboost geven.

2. Het kan een gezondere huid bevorderen

 

Vitamine B12 speelt een belangrijke rol bij de celproductie. Wannee jouw vitamine B12-spiegel op peil is, kan dit de huidcellen stimuleren en de algehele uitstraling van je huid bevorderen.

 

3. Het kan je humeur verbeteren

 

Serotonine, vaak het ‘gelukshormoon’ genoemd, is een chemische stof die verantwoordelijk is voor de regulering van het humeur. Om dit hormoon te produceren, is vitamine B12 nodig. Kort gezegd, betekent dit dat deze essentiële vitamine ook kan helpen om je humeur te verbeteren.

 

4. Het kan de gezondheid van je botten ondersteunen

 

Naarmate we ouder worden, kan onze botdichtheid afnemen. Dit kan op zijn beurt leiden tot zwakke en broze botten. Vitamine B12 kan helpen de botmineraaldichtheid te ondersteunen en deze afname te voorkomen. Ondersteun de gezondheid van je botten door jouw vitamine B12-spiegel op peil te houden via je dieet of door middel van supplementen.

 

Vitamine B12-supplementen

 

Bij Garden of Life hebben we een groot assortiment van vitamine B12-supplementen om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Daarnaast hebben we verschillende multivitaminen die deze essentiële vitamine bevatten. Van 100% veganistische vitamine B12-spray tot vitamine B12-capsules, je kunt uit meerdere formules kiezen.

 

Onze Organics Vitamine B12 Spray is verkrijgbaar in een heerlijke frambozensmaak met maar liefst 500 mcg vitamine B12 per sprits. Een goede manier om je gezondheid en welzijn te ondersteunen. Deze superhandige veganistische vitaminespray is gemaakt met alleen de beste ingrediënten uit volwaardige voeding. Deze spray maakt het innemen van jouw supplementen super snel en gemakkelijk.

 

 

Je kunt ook onze Vitamin Code Raw B-12-capsules proberen. Deze gemakkelijk in te slikken capsules zijn gemaakt van 23 soorten fruit, groenten en natuurlijke voedingscofactoren en leveren 1000 mcg vitamine B12. Een handige manier om jouw vitamine B12-spiegel te ondersteunen en op peil te houden.

 

 

Koop vitamine B12

 

Ontdek alles wat je moet weten over veganistische gummyvitamines in dit artikel:

 

Jouw introductie tot veganistische vitaminegummies

Jouw gezondheid

Jouw introductie tot veganistische vitaminegummies

Bekijk ons volledige assortiment veganistische gummies.

2022-02-28 10:39:23van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert