Jouw gezondheid

Vitaminen tegen vermoeidheid

Soms is het leven hectisch en hebben we het gevoel dat we geen energie meer hebben. ’s Ochtends heb je misschien moeite om uit bed te komen en blijft je vinger naar die sluimerknop gaan. Misschien gaap je de hele dag door of val je na de lunch in de gevreesde middagdip. Er zijn veel factoren waardoor een gevoel van vermoeidheid kan ontstaan, waaronder een gebrek aan vitamines.

Als je een uitgebalanceerd dieet hebt dat rijk is aan antioxidanten, vitaminen en mineralen, dan ben jij iemand die je best doet om alle bases te dekken. Geef jezelf hiervoor gerust een schouderklopje! Maar soms, ondanks al deze inspanningen, kun je nog steeds een tekort hebben aan enkele essentiële vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft om de dag door te komen.

Daarom hebben we een lijst samengesteld om uit te leggen welke vitaminen tegen vermoeidheid helpen, zodat jij je energieniveau kunt verhogen:

Knop Shop nu voor vitamines en supplementen

Vitaminen tegen vermoeidheid

Welke vitaminen tegen vermoeidheid kies je?

Vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor het zenuwstelsel. Het bevordert ook de efficiëntie van het metabolisme. Daarom is deze voedingsstof van vitaal belang voor energie. Wanneer we voldoende B12 binnenkrijgen via voedsel of vitamine B-supplementen, wordt ons voedsel gemetaboliseerd en omgezet in energie.

Vitamine B12 komt voornamelijk voor in dierlijke producten zoals melk, eieren en gevogelte. Zonder voldoende B12 kunnen we extreem vermoeid raken. Als je niet genoeg van de volgende voedingsmiddelen eet of als je veganist of vegetariër bent, kun je een tekort aan B12 hebben.

Ben je voortdurend op zoek naar je volgende energieboost? Wil je wat minder cafeïne gebruiken?

Organics Vitamine B12-spray is een veganistisch-vriendelijk, volledig natuurlijk supplement, uitsluitend afkomstig uit volwaardige voedingsmiddelen. Het verhoogt je energieniveau en bevordert je concentratie. Het bevat ook geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen, zoetstoffen of bewaarmiddelen.

Vitamine D

Vitamine D staat algemeen bekend als de zonnevitamine. Dat komt omdat vitamine D in het lichaam wordt aangemaakt zodra de ultraviolette stralen van de zon de huid raken. Vitamine D is essentieel voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de botdichtheid en voor onze energie en stemming. Als we onvoldoende zon krijgen, hebben we al snel een tekort aan deze vitamine.

Dit betekent niet dat we ons vitamine D-quotum niet kunnen aanvullen via voeding of vitamine D-supplementen. Onderstaande voedingsmiddelen zijn superrijk aan vitamine D:

  • Rood vlees
  • Eierdooiers
  • Vette vis
  • Paddenstoelen
  • Verrijkte ontbijtgranen

Heb je nog steeds moeite om de gewenste hoeveelheid te bereiken, dan is Vitamin Code Raw D3 5000 IE een supplement met rauwe voedingsstoffen uit 23 soorten groenten en fruit. Bovendien is het rijk aan microbiomen en enzymen. Eén tablet per dag geeft je een optimale dosis van 5.000 IE vitamine D.

IJzer

Een gevoel van uitputting kan snel ontstaan als je te weinig ijzer binnenkrijgt. Omdat het een essentieel mineraal is, is ijzer verantwoordelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen, die zuurstof door het lichaam vervoeren. IJzer zit in de volgende voedingsmiddelen:

  • Groene bladgroenten
  • Lever
  • Rood vlees
  • Gedroogd fruit

Het lichaam kan zelf geen ijzer aanmaken. Daarom is het belangrijk om het ijzergehalte op peil te houden via de voeding of met ijzersupplementen. Onze Vitamin Code Raw IJzer is een volledig natuurlijk product met 22 mg volwaardig ijzer. Volwaardig ijzer is ontwikkeld om maagklachten te voorkomen die kunnen ontstaan bij de consumptie van hoge hoeveelheden ijzer.

Wat zijn goede supplementen met vitaminen tegen vermoeidheid?

Hoewel het belangrijk is om een gezond dieet te volgen, is het soms moeilijk om de juiste hoeveelheid van elke vitamine en elk mineraal uit voeding alleen te halen. Het is verstandig om alle fronten te dekken met multivitaminen zoals onze multivitaminengummies voor mannen en Vitamin Code Raw One voor vrouwen.



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert