Recepten

5 bakrecepten met een gezondere twist

bakrecepten met een gezondere twist

De afgelopen jaren is bakken enorm populair geworden, grotendeels omdat meer mensen tijdens de pandemie thuis bleven. Veel mensen over de hele wereld gingen bakken en gebruikten de ingrediënten die ze konden krijgen om alles te maken, van zuurdesem tot bananenbrood.

 

Het was niet alleen ‘iets om te doen’ tijdens de pandemie, maar veel mensen gingen bakken vanwege het therapeutische effect. Het kneden van deeg of het mengen van cake-ingrediënten kan een briljante, bewuste activiteit zijn. Bovendien is er de voldoening om het eindresultaat van je werk te zien – en natuurlijk ook om het op te eten.

 

Bij Garden of Life vind je producten zoals kokosolie, veganistische eiwitpoeders en zelfs collageenpoeder, die allemaal kunnen worden gebruikt om een gezondere twist te geven aan klassieke bakrecepten.

 

 

Van brownies tot biscotti en van donuts tot scones, hier is onze reeks onweerstaanbare bakrecepten: 

 

1. Popcorn-chocoladebrownies

 

Deze zoete, zoute en heerlijk chocoladeachtige popcorn-chocoladebrownies bevatten een paar slimme, anders dan anders bestanddelen, omdat we geloven dat buitengewone ingrediënten een buitengewone gezondheid mogelijk maken.

 

Ze zijn gemaakt met amandelmeel, cacao voor die speciale chocoladesmaak, gesmolten kokosolie in plaats van boter en biologische rietsuiker.

 

Deze brownies zijn enorm snel en gemakkelijk te maken, dus ga naar de keuken, neem wat tijd voor jezelf en geniet van een welverdiende traktatie.

 

Recept voor popcorn-chocoladebrownie:

 

  • 340 g biologische rietsuiker of kokospalmsuiker
  • 110 g Garden of Life Raw Organic kokosolie (gesmolten)
  • 3 eieren
  • 75 g cacao
  • 210 g amandelbloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zeezout
  • 250 g popcorn (zeezoutsmaak)

 

Meng alles door elkaar en bak dan op 180 °C (350° Fahrenheit) gedurende 33-35 minuten.

 

popcorn-chocoladebrownie

 

2. Citroenscones met veenbessenjam

 

Scones met citroensmaak en zelfgemaakte veenbessen-collageenjam geven een heerlijke twist aan een klassieke cream tea.

 

Dit recept voor scones met citrussmaak bevat ingrediënten zoals glutenvrije bloem, Griekse yoghurt en ons Garden of Life collageenpeptidenpoeder. In de jam is ook ons collageen van met gras gevoede runderen verwerkt.

 

Ons verrukkelijke jamrecept bevat verse veenbessen en is op smaak gebracht met sinaasappelschil, geraspte gember en gemalen kaneel om een unieke fruitige maar subtiel gekruide smaak te creëren.

 

Recept voor citroenscones

 

  • 1 schep Garden of Life collageenpeptiden
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 el citroenschil
  • 280 g glutenvrije bloem
  • ½ tl zeezout
  • 2 el citroensap
  • 5 el boter
  • 190 g Griekse yoghurt

 

Verwarm de oven voor op 220 °C (425° Fahrenheit) en combineer alle ingrediënten om een deeg te vormen. Bestuif een plat oppervlak met glutenvrije bloem, leg het deeg erop en vorm het vervolgens met je handen tot een ronde schijf. Borstel het geklutste ei (1 ei en 1 el water) over het deeg en voeg een snuifje suiker toe. Snijd 6 driehoeken (of je kunt ronde scones maken met een koekjessnijder) en bak 15 minuten.

Voor de veenbessenjam:

  • 280 g verse veenbessen
  • 200 g kristalsuiker
  • 60 ml veenbessensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 2 el sinaasappelschil
  • ½ tl geraspte gemberwortel
  • ½ tl kaneel
  • 1 schep Garden of Life collageenpeptiden

 

Doe de sappen en suiker in een koekenpan en breng het geheel lichtjes aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en kook gedurende 10 minuten. Voeg aan het einde de sinaasappelschil toe, laat afkoelen en geniet als topping.

 

3. Veganistische donuts

 

Donuts zijn een echte traktatie, en deze zelfgemaakte, veganistische, gebakken versie is zoveel gezonder dan alle gefrituurde donuts die je in de winkel vindt.

 

Ze zijn gemaakt uit een combinatie van plantaardige melk, een chia-ei (een eivervanger gemaakt van een combinatie van chiazaden en water) en bedekt met een heerlijk eiwitglazuur met onze Garden of Life Raw Organic vanille proteïnepoeder en een vleugje cacao voor een prachtige chocoladeafwerking. Als alternatief kun je ons Raw Organic chocolade proteïnepoeder in het glazuur gebruiken.

 

Recept voor chocolade geglazuurde veganistische donuts:

 

  • 120 ml amandelmelk
  • 60 ml warme kokosmelk
  • 1 chia-ei
  • ½ tl vanille-extract
  • ½ tl appelciderazijn
  • 140 g gewone bloem
  • 155 g biologische rietsuiker
  • 1½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout
  • ¼ tl kaneel
  • Om het proteïne chocoladeglazuur te maken heb je nodig:
  • 170 g bloemsuiker
  • 1 schep vanille plantaardig proteïne
  • 1 tl cacao
  • 60 ml amandelmelk

 

Voeg natte ingrediënten toe aan droge ingrediënten en bak 15 minuten op 180 °C (of 350° Fahrenheit). Dompel vervolgens de gebakken donuts in het chocolade-eiwitglazuur voor een heerlijke traktatie.

 

chocolade geglazuurde veganistische donuts

 

4. Amandelbiscotti

 

Dit glutenvrije biscotti-recept is de perfecte aanvulling op je thee- of koffiepauze. Biscotti is Italiaans voor ‘tweemaal gebakken’, omdat je voor deze koekjes een deeg moet maken dat eenmaal in de oven is gebakken, voordat het in individuele biscotti wordt gesneden en opnieuw wordt gebakken, wat betekent dat ze een ongelooflijk stevige keuze zijn om onder te dompelen.

 

Onze amandelbiscotti bevat glutenvrije bloem, kokospalmsuiker, veganistische boter, pure chocolade, Garden of Life collageenpeptidenpoeder afkomstig van met gras gevoede runderen en een hele reeks andere heerlijke ingrediënten. Lees hieronder het volledige recept voor amandelbiscotti:

 

Doe alle droge producten in één kom en roer om een gelijkmatige mix te maken. Breek in een aparte kom de drie eieren, voeg de natte ingrediënten toe aan de kom, en kloppen maar! Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe. Pak een ovenvaste schaal en giet het mengsel in de schaal, verwarm de oven voor op 180 °C (350° Fahrenheit) en bak 30 minuten. Haal het deeg uit de oven en snijd in biscotti-partjes voordat het deeg weer voor 15 minuten in de oven gaat.

 

Nu voor de chocolade! Pak een kom, voeg de pure chocolade en kokosolie toe en laat de chocolade smelten – dompel je biscotti erin!

 

⠀5. Keto-koekhapjes

 

Alleen omdat je een keto-dieet volgt, hoef je het bakken van zelfgemaakte lekkernijen niet te missen. Deze koekhapjes zijn keto-vriendelijk dankzij onze Garden of Life Keto-maaltijd chocoladepoeder.

 

Onze keto-koekhapjes bevatten gezonde vetten, waaronder gehakte cashewnoten en grasboter, evenals amandelmeel en gesmolten kokosolie, die MCT’s bevatten om je lichaam te voorzien van een onmiddellijke bron van brandstof en om je darmgezondheid te ondersteunen. Combineer eenvoudig alle ingrediënten voor een snelle en gemakkelijke keto-snack.

 

Recept voor keto-koekhapjes

 

  • 2 scheppen Garden of Life Keto-maaltijd chocoladepoeder
  • 210 g amandelbloem
  • 55 g grasboter, gesmolten
  • 55 g Garden of Life kokosolie, gesmolten
  • 75 g suikervervanger, zoals erythritol of stevia
  • 40 g chocoladestukjes zonder toegevoegde suiker
  • 45 g fijngehakte cashewnoten
  • 1 tl vanille
  • Zout of kaneel om erover te strooien

 

keto-koekhapjes

 

Vind met Garden of Life meer inspiratie voor keto-recepten: 

 

Keto-receptideeën voor ontbijt, lunch & diner

Recepten

Keto-receptideeën voor ontbijt, lunch & diner

2020-12-21 11:12:39van Garden of Life



Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert