Jouw mentale gezondheid

Vijf manieren om voor je geestelijke gezondheid te zorgen

Door de vele veranderingen in het leven als gevolg van de wereldwijde pandemie, is het nu belangrijker dan ooit om proactiever werk te maken van je geestelijk welzijn.

 

Wij geloven dat deze kleine tips je kunnen helpen om goed voor je geestelijke gezondheid te zorgen:

 

1. Weten wanneer je nee moet zeggen

 

Nee zeggen hoeft niet te betekenen dat je negatief bent ingesteld. Als je weet wanneer je ‘nee’ moet zeggen, is dit juist uitstekende zelfzorg. Je ziet zelf in hoe je een burn-out moet voorkomen en je geestelijke gezondheid moet beschermen.

 

Zelfs virtuele plannen kunnen vermoeiend zijn als je al de hele dag naar een scherm zit te staren. Wees dan ook niet bang om plannen af en toe af te wijzen. Iedereen herstelt op zijn eigen manier. Voor sommigen van ons betekent dat een moment voor onszelf.

 

woman relaxing at home alone as part of a self-care routine

 

Zorg er echter voor dat je jezelf niet volledig afsluit van je steunnetwerk. Zodra je merkt dat je geen energie hebt voor gemaakte plannen, praat dan met iemand die je vertrouwt over hoe je je voelt.

 

2. Laat stress je niet overweldigen

 

Stress kan een emotie zijn die al het andere overschaduwt. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om stress te minimaliseren. Maar proberen georganiseerd te blijven en takenlijstjes te maken helpt maar tot op zekere hoogte. De grootste factor is je mindset.

 

Als je je zorgen maakt over wat je allemaal nog moet doen, neem dan een stapje terug, haal diep adem en beoefen mindfulness. Probeer jezelf terug te brengen in het huidige moment en concentreer je op de taak die je te doen staat. Al het andere kan wachten.

 

Onze Garden of Life Organics Kruiden Stress Evenwicht Capsules zijn ontworpen om jouw lichaam en geest te helpen bij het beheersen van de gevolgen van alledaagse stress.

 

 

Met een mengsel van B-vitamines en adaptogene kruiden, waaronder ashwagandawortel en Siberische ginseng, is deze formule ontworpen om jouw emotionele welzijn dag in dag uit te ondersteunen.

 

Ontdek meer van de beste vitamines tegen stress in dit artikel:

 

Zeven supplementen voor stressverlichting

Jouw gezondheid

Zeven supplementen voor stressverlichting

Ontdek de beste vitamines tegen stress met Garden of Life.

2022-01-17 18:00:00van Garden of Life

3. Probeer een digitale detox

 

Zowel het nieuws als social media kunnen overweldigend zijn. De tijd die je aan je telefoon gekluisterd doorbrengt, kan je dan ook een uitgeput gevoel opleveren. Hoewel het belangrijk is om op de hoogte te blijven en contact te houden met jouw dierbaren, moet je ook weten wanneer het tijd is om een digitale pauze in te lassen.

 

Als je merkt dat je gedachteloos op je telefoon aan het scrollen bent, neem dan een stapje terug en vraag jezelf of het niet beter is dat je even iets anders gaat doen. Jezelf losmaken van al dat online lawaai kan je geest de ruimte geven die je nodig hebt om na te denken, waardoor je je open kunt stellen voor nieuwe mogelijkheden.

 

woman relaxing in a field of yellow flowers

 

Bovendien kan een dergelijke pauze je helpen meer mindful te zijn. Als je niet de hele dag op de bank zit te scrollen, heb je ook meer tijd om de natuur in te gaan. Natuur kan enorm stimulerend werken voor je geestelijke gezondheid.

 

4. Experimenteer met aromatherapie

 

Geuren kunnen zeer krachtig zijn en een grote invloed hebben op je geestelijk welzijn. Bij Garden of Life hebben we een assortiment biologische essentiële oliën die verschillende gevoelens kunnen opwekken wanneer ze worden toegevoegd aan een bad, woningspray of zelfs jouw favoriete huidverzorgingsproduct.

 

Onze Happy Essential Oil Blend bevat zoete sinaasappel-, palmarosa- en geraniumolie voor een opbeurend, vreugdevol en stimulerend effect, en is speciaal samengesteld om je stemming harmonieus en in balans te houden.

 

Als je ontspanning nodig hebt, probeer dan onze Calm Essential Oil Blend met kalmerende kamille, sparrenbalsem en lavendel. Deze olie is samengesteld om innerlijke rust en positieve gedachten te bevorderen.

 

5. Upgrade zorg voor jezelf naar liefde voor jezelf

 

Voor jezelf zorgen is belangrijk, maar waarom ga je niet een stapje verder en upgrade je zorg voor jezelf naar liefde voor jezelf?

 

Van jezelf leren houden kan lastig zijn, maar de eerste stap is jezelf goed behandelen. Positieve affirmaties kunnen een kleine stap in de richting van dit doel zijn. Daarnaast is het belangrijk om je lichaam van liefde en zorg te voorzien door het goed te voeden.

 

Ga na waar de ingrediënten die je in je lichaam stopt vandaan komen, en stel jezelf ten doel om uitsluitend de allerbeste producten te consumeren.

 

Bij Garden of Life gebruiken we ingrediënten uit heel voedsel die kunnen worden getraceerd tot aan het zaad of de grond waar ze vandaan komen. Wij zijn er trots op dat onze ingrediënten traceerbaar zijn. Wij geloven dat buitengewone ingrediënten een buitengewone gezondheid bevorderen.

 

Regelmatig sporten kan een andere manier zijn om jezelf liefde te tonen. De natuurlijke endorfine die vrijkomt bij sporten kan je stemming onmiddellijk een boost geven. Dit betekent dat regelmatig sporten een grote impact kan hebben op je geestelijke gezondheid.

 

Ontdek meer tips over hoe je stress kunt verminderen en voor jouw algehele geestelijk welzijn kunt zorgen door middel van voeding en lichaamsbeweging:

 

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Jouw gezondheid

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Genoeg beweging krijgen én goed eten komt heus niet alleen jouw fysieke gezondheid ten goede. Iets wat wetenschappelijk is bewezen, maar toch niet altijd voldoende aandacht krijgt, is het feit dat goed eten en lichaamsbeweging je mentale gezondheid een boost kunnen geven.

2020-08-05 13:41:04van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert