Jouw mentale gezondheid

Welke voeding kan helpen om je beter te concentreren?

Wist je dat wat je eet je concentratievermogen kan beïnvloeden? In de hedendaagse drukke wereld is het belangrijk dat we niet alleen ons lichaam van brandstof voorzien, maar ook onze hersenen, zodat we opgewassen zijn tegen alles wat de dag ons thuis, op het werk, op school en overal daartussenin voor de voeten werpt.

 

blueberries, a source of antioxidants

 

Hier zie je enkele van de beste voedingsmiddelen voor een betere concentratie …

 

Zes voedingsmiddelen die kunnen helpen om je beter te concentreren

 

1. Bosbessen

 

Bosbessen zitten vol antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen die je cellen kunnen beschadigen en bijdragen tot veroudering. Door voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan antioxidanten, kun je dit proces afremmen door de vrije radicalen te bestrijden.

 

Lees hier meer over wat antioxidanten zijn en hoe ze je gezondheid ten goede kunnen komen:

 

Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze goed voor je?

Jouw gezondheid

Wat zijn antioxidanten en waarom zijn ze goed voor je?

2020-10-26 14:29:29van Garden of Life

 

2. Eieren

 

Hoe eet je je eieren ’s morgens het liefst? Eieren bevatten van nature vitamine B12, wat bijdraagt aan de vermindering van vermoeidheidsverschijnselen en moeheid.

 

Vermoeidheid en moeheid kunnen een grote rol spelen in je concentratievermogen, dus probeer je dag te beginnen met roerei, gepocheerde, gekookte of gebakken eieren of zelfs een omelet om je op de dag voor te bereiden.

 

Als je een plantaardig dieet volgt, biedt onze Organics Vitamine B12 Spray een veganistische bron van vitamine B12 in een smakelijke frambozensmaak.

 

 

3. Groene thee

 

We weten dat het geen voedsel is, maar de voordelen van groene thee zijn overvloedig. Groene thee bevat cafeïne, dat je een energieboost kan geven, waardoor je je mogelijk beter kunt concentreren, zodat je je kunt concentreren en met meer energie je to-do-lijst kunt aanpakken.

 

4. Bananen

 

Bananen zijn al vaak in verband gebracht met concentratieverhoging. Ze worden vaak genoemd als het ideale tussendoortje als je even snel energie nodig hebt. Bovendien zijn zijn ze een geweldige bron van vezels, vitamine B6, vitamine B12 en vitamine C.

 

5. Noten en zaden

 

Noten en zaden worden vaak in verband gebracht met het ondersteunen van het concentratievermogen, omdat vele ervan omega-3 bevatten, en ook antioxidanten. Zo zijn walnoten en vlaszaad een goede bron van omega-3, terwijl chiazaad van nature antioxidanten bevat.

 

nuts and seeds

 

Verruil je gebruikelijke middagsnack voor een handvol noten of zaden om jezelf een energieboost te geven om die middagdip te overwinnen.

 

6. Vette vis

 

Vette vis, zoals zalm, makreel en tonijn, is een bron van essentiële omega-3-vetzuren. DHA is een van deze omega-3-vetzuren. DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie.

 

Vis is niet ieders favoriete keuze bij het ontbijt, maar omega-3-supplementen zijn een geweldige, handige manier om je inname van omega-3 op te voeren. Onze Oceans 3 Beyond Omega-3 Softgels leveren 1.275 mg omega-3 per dagelijkse portie, waarbij het DHA dat ze bevatten ook bijdraagt tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

 

 

Ontdek hier meer superfoods om in je dieet op te nemen om je algemene gezondheid en welzijn te ondersteunen:

 Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert