Jouw gezondheid

De beste prenatale vitamines

Prenatale vitamines kunnen een essentiële rol spelen in de ontwikkeling van jouw ongeboren baby. Bovendien kunnen ze je gezondheid tijdens de zwangerschap goed ondersteunen.

 

Met een eerste baby op komst, kan het nog knap lastig zijn om te weten wat voor prenatale vitamines je nodig hebt en wat je precies moet eten. Om jou op weg te helpen hebben we een gids samengesteld waarin we uitleggen welke vitamines belangrijk zijn gedurende jouw zwangerschap, maar ook hoe je een gezond zwangerschapsdieet volgt.

 

Welke prenatale vitamines moet ik gebruiken?

 

Er is veel informatie beschikbaar over wat nou de beste prenatale vitamines zijn. We kunnen in ieder geval bevestigen dat de twee belangrijkste vitamines foliumzuur en vitamine D zijn.

 

Foliumzuur

 

Foliumzuur is een B-vitamine en speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen en de wervelkolom van de foetus gedurende de eerste maanden van jouw zwangerschap. Aanstaande moeders wordt aangeraden dagelijks 400 microgram foliumzuur in te nemen tot aan de twaalfde maand van hun zwangerschap.

 

Voor sommige vrouwen is het een goed idee om meer foliumzuur te gebruiken, of om het ook na die eerste twaalf weken te blijven gebruiken. Neem contact op met jouw huisarts om vast te stellen wat de juiste hoeveelheid is voor jou.

 

Vitamine D

 

Vitamine D kan de gezondheid van de botten tijdens de zwangerschap ondersteunen. Een vitamine D-supplement is extra belangrijk wanneer je zwanger bent tussen september en maart. In deze maanden is er minder zonlicht, en dit is doorgaans een van de beste bronnen van vitamine D.

 

Als je je vitamine D-inname na de bevalling op peil wil houden, biedt onze Organics Vegan Vitamin D3 Spray uitkomst. Deze spray maakt het innemen van vitamine D eenvoudig. Want laten we eerlijk zijn, je zult je handen vol hebben met jouw nieuwe gezinslid. Zorg er wel voor dat jij de enige bent die deze spray gebruikt. Onze vitaminesprays zijn namelijk niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar.

 

 

Wat is het beste moment om te beginnen met prenatale vitamines?

 

Sommige vrouwen beginnen al met prenatale vitamines wanneer ze proberen zwanger te worden. Het wordt aanbevolen om te beginnen met prenatale vitamines zodra je weet dat je zwanger bent.

 

Zoals eerder vermeld, hoef je mogelijk geen foliumzuur te gebruiken tijdens jouw zwangerschap, maar neem zeker contact op met je huisarts of verloskundige om erachter te komen of en hoelang je het zou moeten nemen.

 

 

De beste voedselproducten voor tijdens de zwangerschap

 

Door een gezond zwangerschapsdieet te volgen, zorg je ervoor dat zowel jij als je baby alle benodigde voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgen.

 

Voedselproducten die je zeker tijdens de zwangerschap moet consumeren:

 

  • Voedingsmiddelen met een hoog calciumgehalte. Denk hierbij aan gepasteuriseerde melk, harde kaas, tofoe, broccoli, kool en yoghurt. Deze voedingsmiddelen zijn een goede bron van levende culturen voor een gezonde darmflora
  • Peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en sojabonen bevatten van nature vezels, ijzer, eiwitten en calcium. Deze zijn essentieel tijdens jouw zwangerschap
  • Omega-3-vetzuren kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ogen en hersenen van baby’s. Omega-3-vetzuren zijn te vinden in vette vis, maar tijdens de zwangerschap wordt het aanbevolen om de inname van zeevruchten tot slechts twee keer per week te beperken. De reden hiervoor is dat sommige vissen, waaronder tonijn, mogelijk schadelijke verontreinigende stoffen uit de zee kunnen bevatten, waaronder kwik
  • Voedsel dat rijk is aan vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer. Citrusvruchten en bessen hebben een hoog vitamine C-gehalte
  • Voedselproducten waarin je veel vitamine D vindt, zijn eierdooiers, harde kaas, champignons en vette vis (let op hoeveel je binnenkrijgt; zie ons advies over omega-3-vetzuren)

 

Voedingsmiddelen om te vermijden tijdens jouw zwangerschap 

 

Sommige voedingsmiddelen moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden omdat ze het ongeboren kind kunnen schaden. Onder deze voedingsmiddelen vallen: 

 

  • Rauwe vis, zoals sushi
  • Ongepasteuriseerde melk, kaas en vruchtensap
  • Paté
  • Niet gaar vlees
  • Wild

 

Houd er rekening mee dat koud of gezouten vlees een risico kan vormen tijdens de zwangerschap. Dergelijke vleeswaren kunnen schadelijke bacteriën bevatten.

 

Om je eigen gezondheid en die van je ongeboren baby te beschermen, is het tevens belangrijk dat je alle aarde van verse groenten wast voordat je deze eet.

 

Prenatale ondersteuning van Garden of Life

 

Naast het nemen van de aanbevolen prenatale vitamines en het volgen van een gezond dieet tijdens de zwangerschap, is het ook een goed idee om de gezondheidsvoordelen van prenatale darmgezondheidssupplementen onder de loep neemt.

 

De Microbiome Once Daily Prenatal Capsules van Garden of Life bevatten zestien verschillende levende bacteriestammen die zijn samengevoegd om jouw gezondheid en die van je baby te ondersteunen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de borstvoeding.

 

 

Deze prenatale microbioomsupplementen zijn vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij en sojavrij. Omdat ze zo bomvol goeds zitten, hoef je ze slechts één keer per dag in te nemen. Het consumeren van een verscheidenheid aan levende culturen kan de goede en slechte bacteriën in jouw lichaam in evenwicht brengen. Dit kan misselijkheid verminderen en bovendien een positief effect hebben op jouw immuunsysteem.

 

Hebben mannen en vrouwen verschillende vitamines nodig?

Jouw gezondheid

Hebben mannen en vrouwen verschillende vitamines nodig?

Een juiste balans van vitamines is essentieel voor een gezond lichaam, maar bestaan er eigenlijk verschillen tussen de soorten vitamines die mannen en vrouwen nodig hebben?

2020-09-23 14:14:04van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert