Jouw gezondheid

Zeven supplementen voor stressverlichting

Terwijl we door het leven navigeren, jongleren met verantwoordelijkheden thuis en op het werk, en ook proberen een sociaal leven aan te houden, kunnen we aanlopen tegen verhoogde stressniveaus. Wat het leven je ook brengt, je kunt kleine veranderingen in je dagelijkse routine aanbrengen om stress te verminderen, waaronder gezonde aanpassingen aan je voeding en een bewegingsroutine. 

  

Omdat we bij Garden of Life gepassioneerde voorstanders zijn van alles wat natuurlijk is, kun je ook overwegen om een reeks biologische vitamines te proberen om stress te verlichten. We hebben een breed assortiment gezondheidssupplementen en kruidenremedies die je aan je dieet kunt toevoegen om stress te verminderen. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die allemaal terug te traceren zijn tot de bron. 

  

We hebben een lijst samengesteld met zeven stressverlagende vitamines, mineralen en kruidenremedies om de gezondheid van de hersenen en het algehele welzijn te ondersteunen. Zo kun jij je rustiger en minder gestrest voelen. 

 

 

two women relaxing on sofa with cup of tea

 

De beste vitamines tegen stress

 

1. Vitamine B-complex

 

Je hebt misschien al gehoord van enkele verschillende B-vitamines, waarvan vitamine B12 de bekendste is. Maar wist je dat het vitamine B-complex uit maar liefst acht vitamines bestaat? Alle acht B-vitamines zijn essentieel voor ons lichaam en dragen bij aan de psychologische functie, energie en stofwisseling. 

 

Onze Vitamine Code Raw B-Complex-capsules bevatten alle acht B-vitamines, waaronder thiamine (B1), riboflavine (vitamine B2), niacine (vitamine B3), vitamine B6, folaat, vitamine B12, biotine (vitamine B7) en pantotheenzuur (vitamine B5). Met rauwe voedingsstoffen uit volwaardige groenten en fruit, wordt je lichaam voorzien van alle essentiële B-vitamines tegen stress. Bovendien spelen deze vitamines een belangrijke rol bij een normaal energieleverend metabolisme, alsook de gezondheid van de hersenen. 

 

 

Wat is de antistressvitamine?

 

Vitamine B5 wordt vaak de antistressvitamine genoemd. Je vindt deze vitamine in onze vitamine B-complexsupplementen. Alle acht B-vitamines samen helpen bij het behoud van een optimale gezondheid en het algehele welzijn. Bovendien helpen ze bij het verbeteren van het humeur en het verminderen van stress.

 

happy woman dancing in sunset, stress free

 

 2. Microbioom Mood+ Capsules

 

Van binnenuit voor jezelf en een gezond darmmicrobioom zorgen, is een goede manier om te beginnen met het verminderen van je stressniveau. Onze Dr Formulated Mood+ microbioomsupplementen bevatten een speciaal samengestelde combinatie van klinisch onderzochte levende bacteriestammen, biologische ashwagandha en biologische bosbessen die emotioneel welzijn en ontspanning ondersteunen. 

 

De ashwagandha-plant is fantastisch voor stressbeheersing. De plant kan het lichaam helpen zich fysiek en psychologisch aan te passen tijdens stressvolle perioden. Zorg tegelijkertijd voor je spijsvertering en immuunsysteem met dit handige stressverlagende supplement. 

 

 

De beste minerale supplementen tegen stress

 

3. Magnesium

 

Magnesium is een belangrijk mineraal dat een positieve invloed kan hebben op het beheersen van stress en angst. Magnesium tref je aan in bladgroenten, peulvruchten en volle granen. Magnesium heeft veel gezondheidsvoordelen en ondersteunt een reeks essentiële functies in het lichaam, waaronder het verminderen van vermoeidheid en moeheid. 

 

Ons volwaardig magnesiumpoeder in de smaken framboos-citroen en sinaasappel kan aan water worden toegevoegd. Dus, een zeer gemakkelijke manier om meer magnesium in je voeding op te nemen. Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie en is niet alleen een fantastisch supplement voor het verlichten van stress, maar zorgt bovendien voor kalmte en brengt regelmaat in de lichaamsfuncties. 

 

 

De beste kruidenremedies voor stressverlichting

 

4. Ashwagandha

 

Over ashwagandha gesproken, je kunt ook overwegen om ashwagandha-kruidentabletten te nemen om je stressniveau te verminderen. Onze Organics Ashwagandha-kruidensupplementen worden twee keer per dag ingenomen en zijn ontworpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Bovendien ondersteunen ze een optimaal energieniveau. 

 

De adaptogene eigenschappen van ashwagandha, dat al eeuwenlang in de traditionele Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt, helpen je lichaam om zich fysiek en psychologisch aan te passen aan stress, wat op zijn beurt resulteert in een beter humeur. 

 

 

5. Bijnieren stressbalans kruidentabletten

 

Door de voordelen van het vitamine B-complex en ashwagandha in één handige tablet samen te brengen, zijn Organics stressbalans kruidentabletten een geweldig supplement om te nemen wanneer je je gestrest voelt. Geef je lichaam en geest de hulp die ze nodig hebben om de dagelijkse stress te beheersen met behulp van B-vitamines en de adaptogene kruiden ashwagandhawortel en ginseng. 

 

 

6. Sleep Well R&R-spray en -tabletten

 

Om stress te beheersen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende slaap van goede kwaliteit krijgt. Maar als we ons te gestrest voelen, is het vaak moeilijk om te slapen met alles wat er in ons hoofd zit! Deze vicieuze cirkel kan schade toebrengen aan ons immuunsysteem, ons algemene welzijn en onze algehele gezondheid, waardoor we nog meer gestrest raken. 

 

Help een goede nachtrust te bevorderen met onze Organics kruidennachtspray, die ook in tabletvorm verkrijgbaar is. Het product bevat ontspannende kruiden, zoals citroenmelisse, passiebloem en kamille, naast het krachtige aminozuur L-theanine. Neem het gewoon in voor het slapengaan om je te helpen ontspannen. Het helpt ook om de rust tijdens je slaapcyclus te bevorderen, zodat je fris wakker wordt en helemaal klaar bent om een nieuwe dag te beginnen met minder stress. 

 

 

7. Essentiële oliën voor stressverlichting

 

Als je op zoek bent naar een echt natuurlijke remedie om stress te verminderen, probeer dan eens wat verschillende essentiële oliën. Essentiële oliën kun je perfect toevoegen aan een bad of een diffuser en zijn een fantastische manier om rust en ontspanning in je dagelijkse leven te brengen. Bij Garden of Life hebben we een reeks unieke essentiële oliemelanges die zijn ontworpen om je humeur te verbeteren, waaronder ‘Calm’, ‘Happy’ en ‘Sleep’. 

 

  • Onze essentiële olie ‘Happy’ heeft de geur van zoete sinaasappel en geeft je een opgewekt gevoel zodra je de geur opsnuift. 
  • In de essentiële olie ‘Sleep’ staat lavendel centraal en kan helpen om de geest en het lichaam te kalmeren voor een rustgevende slaap. Bovendien geeft deze olie een vredig gevoel. 
  • Onze essentiële olie ‘Calm’ combineert kamille, lavendel en sparbalsem voor ontspanning, positieve gedachten en innerlijke rust. 

 

Lees hier meer over hoe je stress kunt verminderen via je voeding en lichaamsbeweging: 

 

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Jouw gezondheid

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Genoeg beweging krijgen én goed eten komt heus niet alleen jouw fysieke gezondheid ten goede. Iets wat wetenschappelijk is bewezen, maar toch niet altijd voldoende aandacht krijgt, is het feit dat goed eten en lichaamsbeweging je mentale gezondheid een boost kunnen geven.

2020-08-05 13:41:04van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert