Jouw gezondheid

De vele gezondheidsvoordelen van kurkuma

Kurkuma met zijn levendige, geel-oranje kleur en aparte smaak is een populair ingrediënt. Het maakt curry’s en andere gerechten niet alleen vrolijker en smaakvoller. 

 

Kurkuma hoort tot dezelfde familie als gember en bevat heel veel curcumine, dat bekendstaat om zijn antioxiderende, antibacteriële, en ontstekingsremmende eigenschappen. 

 

Dankzij deze kwaliteiten was kurkuma heel populair in de antieke geneeskunde, waar het vaak werd gebruikt als natuurlijke pijnstiller, en waardoor het nu wordt beschouwd als superfood. 

 

Wat zijn de voordelen van kurkuma? 

Kurkuma toevoegen aan je dieet, of innemen als tablet, kan meerdere gezondheidsvoordelen hebben: 

 

Ontstekingsremmende voordelen 

Curcumine, het belangrijkste component van kurkuma, blokkeert moleculen in het lichaam die ontsteking kunnen veroorzaken, wat een kenmerk is van aandoeningen als artritis, prikkelbare darm en andere chronische aandoeningen. 

 

Antioxiderende effecten 

Kurkuma kan ook helpen de effecten van vrije radicalen in het lichaam aan te pakken, dankzij de natuurlijke antioxiderende eigenschappen. Vrije radicalen zijn chemisch actieve moleculen die oxidatieve stress in lichaam en geest kunnen brengen, en die worden gekoppeld aan allerlei aandoeningen: van de doffe huid tot potentiële cognitieve achteruitgang. 

 

Het innemen van kurkuma of een supplement met kurkuma kan helpen bij het bestrijden van deze schade, waardoor je lichaam en geest worden geholpen in de beste conditie te blijven.  

 

turmeric root and turmeric spice

 

Voordelen voor de huid 

 

Huidverzorgingsproducten op basis van kurkuma worden steeds populairder dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van hun belangrijkste ingrediënt dat acne vermindert en zorgt voor een frisse teint. 

Voordelen voor de spijsvertering 

 

De antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen van kurkuma kunnen ook een gezonde spijsvertering ondersteunen. In de producten met kurkuma die je vindt bij Garden of Life, zit daarvoor vaak ook een extract van biologische zwarte peper. 

Kurkuma gebruiken voor je gezondheid 

 

Kurkuma geeft een gerecht een aromatische smaak en een levendige kleur, net als saffraan. Kurkuma is een populair ingrediënt in curry’s en soepen. De afgelopen jaren zijn kurkuma-thee, kurkuma latte en ‘gouden melk’ ook steeds populairder geworden. 

 

Als je altijd onderweg bent, kunnen kurkuma-tabletten een goed alternatief zijn. Bij Garden of Life vind je biologische supplementen met kurkuma. 

 

Onze Organics kurkuma kruidentabletten bieden tijdelijke verlichting van ongemakken en pijntjes dankzij een formule met curcumine, gefermenteerde gemberwortel en zwartepeperextract. Elk ingrediënt in onze reeks Organics is 100% biologisch en kan worden herleid tot de bron. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een biologisch en goed product in je lichaam doet. 

 

 

Om ontstekingsreacties in het lichaam aan te pakken, raden we onze Garden of Life Organics extra sterke kurkuma kruidentabletten aan. Al deze capsules bevatten 100 mg curcumine, biologische hele kurkuma, gefermenteerde gemberwortel en een mix van andere zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten om ontstekingen aan te pakken. 

 

Gouden melk bereiden 

 

Een van de populairste manieren om kurkuma in te nemen is gouden melk – een heerlijke, verwarmende, kalmerende drank met een vleugje van het smaakvolle kruid, waar gezondheidsbewuste personen enorm van genieten.

 

golden milk made from plant-based milk and turmeric

 

Zo maak je gouden melk: 

 

  • Klop met een garde het mengsel gedurende 3-4 minuten: je wilt dat het drankje heet is maar niet kookt. 
  • Haal de steelpan van het fornuis en proef de melk. Voeg meer gember of kurkuma toe voor een intensere smaak of besprenkel met wat extra kaneel om het zoeter te maken. 

 

Onze Organics kurkuma kruidenboostpoeder is speciaal samengesteld om ontstekingsreacties in het lichaam tegen te gaan. Het bevat 50 mg gefermenteerde biologische kurkuma per schepje, samen met gemberwortel, zwarte-peper-extract en een reeks bacteriën ter ondersteuning van de darmgezondheid. Het zit ook vol vitamine C, dat vermoeidheid en moeheid vermindert, afkomstig van sinaasappelsap, citroensap, granaatappel, rooibosthee en biologische amlabessen. 

 

 

Garden of Life Organics kruiden-goudenmelkpoeder is speciaal ontworpen voor herstel en voeding, dankzij een krachtige mix van gefermenteerde gemberwortel, zwarte peper, curcumine van gefermenteerde hele kurkumawortel, ashwagandha en biologisch kokosnootwater voor extra hydratatie. Het bevat ook een reeks levende bacteriën en biologische zwarte peper om de spijsvertering te helpen. 

 

 

Kom meer te weten over hoe je zorgt voor je darmgezondheid: 

 

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

Jouw gezondheid

Waarom je na zou moeten denken over jouw darmgezondheid

2020-10-19 14:45:46van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert