Jouw gezondheid

Vier manieren om het immuunsysteem van je kind te ondersteunen

Het begin van het schooljaar is altijd een drukke tijd. Kinderen moeten weer wennen aan regelmatige bedtijdroutines, huiswerk maken en toetsen afleggen. Deze veranderingen kunnen stressvol zijn. In combinatie met minder slaap en een verandering in de buitentemperatuur, kan het immuunsysteem van kinderen zwakker worden, waardoor ze vatbaarder worden voor verkoudheid en andere virussen.

 

Gelukkig bestaan er een handvol natuurlijke manieren om het immuunsysteem van kinderen te versterken en ziektes te voorkomen. Zo zorg je ervoor dat ze gezond blijven voor een succesvolle start van het nieuwe schooljaar.

 

 

Maak van een voedzame, evenwichtige voeding een prioriteit

 

Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren hoe belangrijk het is om gezonde eetgewoonten aan te houden. Van kindsbeen af gezond eten kan een positief en blijvend effect hebben op de gezondheid, niet in het minst door ziektekiemen op afstand te houden. Benadruk het belang van het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en van het eten van veel fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen. Beperk hun inname van suiker. Dit is immers een bekende immuniteitsremmer.

 

 

Zorg er ook voor dat ze hun dag beginnen met een gezond, voedzaam en evenwichtig ontbijt. Goede opties zijn pap met fruit, yoghurt en muesli, of een vegetarische omelet. Houd dit de hele dag vol en ga verder met een evenwichtige lunch en gezonde tussendoortjes, zoals een boterham met magere kipfilet, volkoren crackers met kaas en veel fruit.

 

Sluit hun dag af met een gezond avondmaal met vis, kip of andere magere eiwitten en zorg ervoor dat ze voldoende groenten binnenkrijgen.

 

Ga ook voor extra immuniteitsboosters

 

Multivitaminen zijn zeer heilzaam voor kinderen van alle leeftijden, niet alleen aan het begin van het verkoudheids- en griepseizoen, maar het hele jaar door.

 

Ook van vitamine C en zink is aangetoond dat ze het immuunsysteem bevorderen.

 

 

Zorg ervoor dat je altijd supplementen en vitamines kiest die biologisch, niet-ggo-geverifieerd en vrij van kunstmatige toevoegingen zijn. Met Garden of Life kun je er altijd van op aan dat wat je jouw kinderen geeft 100% traceerbaar en biologisch is.

 

Stel hygiëne voorop

 

Het is moeilijk om het belang van handen wassen te overschatten, zeker voor kinderen. Het is een van de doeltreffendste manieren om ziektekiemen en ziektes op afstand te houden. Daarom is het belangrijk om je kind aan te moedigen regelmatig de handen te wassen Om te beschermen tegen infecties, zorg er ook voor dat kinderen de gewoonte vermijden om hun gezicht aan te raken of te wrijven, zeker de neus, de ogen en de mond.

 

Zorg ervoor dat je thuis regelmatig oppervlakken schoonmaakt die veel worden aangeraakt, zoals deurknoppen, computers, kranen en afstandsbedieningen.

 

Zorg ervoor dat kinderen zich ontspannen

 

Er bestaat een direct verband tussen stress en een verzwakte immuunrespons. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je kinderen tijd hebben om met vrienden te spelen, zich te ontspannen en tot rust te komen. Moedig je kinderen aan om tijd buitenshuis door te brengen en uit de buurt te zijn van technologie. Het is ook zeer waardevol voor kinderen van alle leeftijden om met creatieve activiteiten bezig te zijn zoals schilderen, tekenen of een muziekinstrument leren bespelen.

 

Lichaamsbeweging is ook een ideale uitlaatklep voor kinderen. Het helpt het immuunsysteem te versterken, stress te beheersen en obesitas tegen te gaan. Experts raden zelfs aan dat kinderen yoga en meditatie proberen. Van deze activiteiten is aangetoond dat ze de immuniteit versterken, de concentratie verbeteren, stress verminderen, het zelfvertrouwen vergroten en nog veel meer.

 

Hoewel elke extra voorzorgsmaatregel helpt voorkomen dat kinderen ziek worden, kan het toch wel eens gebeuren. Vecht er niet tegen en zorg er in plaats daarvan voor dat je kind thuis blijft, voldoende rust krijgt en voldoende drinkt.

 

Lees meer over de manieren waarop je jouw immuunsysteem kunt versterken:

 

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

Jouw gezondheid

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

2021-11-22 11:38:00van Garden of LifeGarden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert