Jouw gezondheid

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

 

Je immuunsysteem werkt het hele jaar door om je lichaam te beschermen tegen een veelheid aan virussen, allergieën, infecties en ziekten.

 

 

Het is gebruikelijker om te horen hoe je jouw immuunsysteem tijdens de wintermaanden kunt versterken, omdat het dan harder begint te werken tegen griep en verkoudheid. Maar, het is net zo belangrijk om het hele jaar door voor je immuunsysteem te blijven zorgen om een optimale gezondheid te behouden.

 

 

Volg een gezonde levensstijl om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem optimaal werkt.

 

 

Hier zijn onze top 5 tips voor het versterken van je immuunsysteem met deze eenvoudige veranderingen in je dagelijkse levensstijl.

 

 

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

 

 

1. Zorg voor voldoende slaap

 

 

Je kunt je immuunsysteem versterken door voldoende nachtrust te krijgen. Slaaptekort kan een aanzienlijke invloed hebben op je immuunsysteem, waardoor je vatbaarder wordt voor verkoudheid en virussen.

 

 

Houd een regelmatig slaapschema aan met 7-8 uur welverdiende rust om je lichaam te helpen resetten en herstellen. Zorg voor een ontspannende bedtijdroutine om je voor te bereiden op een goede nacht, met zo min mogelijk tijd voor het kijken op je mobiele telefoon, laptops of tv, plus de ondersteuning van een kruidenremedie zoals onze Organics kruidige, vloeibare nachtspray met extracten van kamille, passiebloem en groene thee.

 

 

Beter slapen om je welzijn een boost te geven

Jouw gezondheid

Beter slapen om je welzijn een boost te geven

2021-02-08 15:30:03van Garden of Life

 

 

2. Beweeg regelmatig

 

 

Regelmatige lichaamsbeweging versterkt je immuunsysteem en zorgt ervoor dat het optimaal blijft presteren. Het maakt niet uit of het gaat om een eenvoudige dagelijkse wandeling, een rondje hardlopen of een sportschoolsessie, het is belangrijk om je lichaam elke dag in beweging te houden met matige lichaamsbeweging. Houd je aan een regelmatige routine om van dagelijkse lichaamsbeweging een gewoonte te maken.

 

 

two men jogging outdoors together smiling

 

 

3. Zorg voor een gezond dieet

 

 

Een gezond, evenwichtig dieet is de sleutel tot het ondersteunen van je immuunsysteem. Zorg ervoor dat je veel verse groenten en fruit eet, en houd een regelmatig eetpatroon aan zonder maaltijden over te slaan. Je krijgt veel essentiële voedingsstoffen uit biologisch fruit en groenten, maar soms wil je misschien wat extra ondersteuning van vitamines en supplementen voor het immuunsysteem.

 

 

Je kunt tal van vitamines nemen om je immuunsysteem te versterken, van vitamine C en D tot zink- en microbioomsupplementen.

 

 

Onze smakelijke Organics vitamine C-spray in een heerlijke sinaasappel-tangerine-smaak is de perfecte manier om meer vitamine C aan je dieet toe te voegen en is geschikt voor het hele gezin.

 

 

 

 

Een ander essentieel mineraal om je immuunsysteem te versterken is zink. Als ondersteuning voor de instandhouding van een gezonde huid, gezonde ogen en het immuunsysteem in zijn geheel, voeg je Vitamin Code Raw zink-capsules toe aan je dagelijkse routine. Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid, terwijl de vitamine C in deze capsules bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem.

 

 

 

 

4. Blijf gehydrateerd

 

 

Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven en veel water te drinken om je immuunsysteem te stimuleren. Water is essentieel voor het behoud van een gezond immuunsysteem en ons lichaam is afhankelijk van een goede hydratatie om goed te blijven werken. Uitdroging leidt tot een langzamere beweging van vloeistoffen in het immuunsysteem, waardoor het lichaam minder voorbereid en beschermd is tegen virussen, ziekten en aandoeningen.

 

 

Waarom zou je jouw immuunsysteem niet verder stimuleren met behulp van een groen superfoodpoeder dat je aan water kunt toevoegen, zoals ons Raw Organic perfect voedsel groen superfood-poeder? Je blijft gehydrateerd, terwijl je je lichaam ook voorziet van een boost aan essentiële voedingsstoffen uit groenten.

 

 

 

 

5. Minimaliseer stress

 

 

Verhoogde niveaus van stress kunnen het immuunsysteem aantasten, waardoor het voor ons lichaam moeilijker wordt om infecties te bestrijden. Hoewel het soms makkelijker gezegd dan gedaan is, is het verminderen van stress een manier om je immuunsysteem te versterken. Als je de bovengenoemde tips volgt, zoals voldoende slapen, een evenwichtig dieet volgen en regelmatig bewegen, zal dit je helpen om je stressniveau te beheersen. Zorg ervoor dat je wat tijd vrijmaakt om te rusten, op te laden en te ontspannen en leer af en toe te vertragen.

 

 

Lees ook onze blog over hoe je stress kunt verminderen door middel van voeding en lichaamsbeweging:

 

 

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Jouw gezondheid

Verminder Stress met een Goed Dieet en Beweging

Genoeg beweging krijgen én goed eten komt heus niet alleen jouw fysieke gezondheid ten goede. Iets wat wetenschappelijk is bewezen, maar toch niet altijd voldoende aandacht krijgt, is het feit dat goed eten en lichaamsbeweging je mentale gezondheid een boost kunnen geven.

2020-08-05 13:41:04van Garden of Life

 Garden of Life

Garden of Life

Schrijver en Expert